Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rides 15 jan 2021

Renault’s Alpine maakt een elektrische sportauto met Lotus

Renault komt met haar merk Alpine met een bijzondere elektrische sportauto. Het werkt hiervoor samen met Lotus.

Renault lijkt meer dan ooit in te zetten op hun luxe-automerk Alpine. Het brengt het merk naar de Formule 1 om het huidige Renault F1 te vervangen. Het heeft ambitie getoond door Fernando Alonso aan te trekken. Nu gaat het ook nog een elektronische sportauto maken samen met het beroemde merk Lotus, meldt Cnet.

Renault wil naar volledig elektrische auto’s

Het elektrificeren van auto’s is een van de grote ontwikkelingen in de auto-industrie. Tesla heeft de trend gezet en de andere fabrikanten proberen te volgen. Renault kan natuurlijk niet achterblijven. Hoewel we het bij de standaardmodellen al terugzien, is het bij de sportwagens wat lastiger. Vermogen is daarvoor toch een belangrijk onderdeel. Vooral voor een sportwagen als Alpine.

Renault heeft dan ook flinke plannen. Het wil de leider zijn van elektrische auto’s in 2025. Alpine moet hierdoor veranderen in een 100 procent elektronisch merk. Daarvoor zijn veranderingen nodig. Renaut Sports Cars-divisie en de Sport Racing-divisie worden samengevoegd bij Alpine.

Alpine A110
De Alpine Renault A110 die op benzine rijdt. (Afbeelding: JACQUES DEMARTHON / AFP)

Alpine komt met nieuwe auto’s

Er komen drie nieuwe modellen aan bij Alpine die allemaal zeer interessant lijken. Als eerste een kleinere hatchback die er wat hoekig uitziet. Het heeft een korte voorkant met vierkante koplampen. Het tweede model is een compacte crossover en de derde is een volledige elektrische sportauto. Het moet de Alpine A110 vervangen.

Toch heeft Renault nog niet alles bekendgemaakt over de nieuwe Alpine. Toch belooft het wel wat gezien het samenwerken met het legendarische Lotus. Er werken dus zowel teams in Engeland als Frankrijk aan de auto. Er is nog geen tijdlijn voor de drie producties, maar in 2025 moet de productie starten.

Toch zal de nieuwe Alpine wel iets bijzonders moeten worden, want de concurrentie voor elektrische auto’s is moordend. Elk merk ziet het als de heilige graal en dus moeten ze met echt iets bijzonders komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Renault’s Alpine maakt een elektrische sportauto met Lotus
Sluiten