Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische auto's 14 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Elektrische auto: dit zijn de 5 beste modellen van het afgelopen jaar

Het aantal geregistreerde volledig elektrische auto’s in Nederland is ook in 2020 weer hard gegroeid. Deze ontwikkeling vindt niet alleen in Nederland plaats; ook in de rest van de wereld neemt het aantal elektrische auto’s op de weg toe. Dit komt mede doordat steeds meer autofabrikanten aantrekkelijke ‘stekkerauto’s’ fabriceren.

Ook in 2020 zijn er een groot aantal nieuwe modellen bijgekomen. Het zijn er zoveel dat we geen favoriet kunnen kiezen. Welke auto het ‘beste’ voor de bestuurder is hangt uiteindelijk natuurlijk af van waarvoor die hem wil gebruiken. Toch hebben we vijf topmodellen uit 2020 voor je op een rij gezet.

Volkswagen ID. 3

Volkswagen’s nieuwe ID. 3 is een van de beste elektrische familie auto’s die 2020 heeft voortgebracht. De auto is geen spectaculaire futuristische auto, maar ‘gewoon’ een sterke 5-deurs elektrische auto die comfortabel en ruim genoeg is voor het hele gezin. Doordat de ID. 3 niet enorm opvallend is valt hij niet bij iedereen in de smaak. Eigenlijk is het een soort Golf, maar dan elektrisch. En ja, dat is positief.

Volkswagen komt met verschillende versies van deze auto die zich onder meer onderscheiden door de capaciteit van de accu, de actieradius en uiteraard ook door de prijs.

Volkswagen ID.3 elektrische auto
De nieuwe Volkswagen ID.3 (Afbeelding: Volkswagen)

Beste elektrische auto voor het gezin: Nissan Leaf

De Nissan Leaf is een geduchte concurrent van de hierboven genoemde Volkswagen ID.3. Deze veelgeprezen elektrische auto is super groen, betaalbaar, stil, krachtig, goedkoop tijdens gebruik, ruim en heeft een grote actieradius. De Leaf E+ heeft een actieradius van zo’n kilometer waardoor hij perfect is voor woon-werkverkeer en andere dagelijkse ritten.

Nissan Leaf elektrische auto
Nissan Leaf (Afbeelding: Nissan)

Tesla Model 3

Van een pratende Tesla Model 3 tot aan een omgebouwde Model 3 als pick-up truck: je hebt vast al het een en ander zien langskomen op WANT over deze elektrische auto. Dit maakte misschien (op een bepaalde manier) indruk, maar de ‘originele’ Model 3 maakte ook indruk in 2020.

Deze auto van Tesla wordt door velen als dé elektrische auto van dit jaar gezien. Waarom? De toffe technologische snufjes (zoals het grote scherm in het middenconsole), de grote range en natuurlijk het strakke interieur.

Tesla Model 3
Tesla Model 3 (Afbeelding: EPA/WANG GANG)

Volvo XC40 Recharge

We hebben dit jaar niet veel aandacht besteed aan de XC40 Recharge; de eerste volledig elektrische SUV van Volvo. Toch krijgt de XC40 Recharge een plek in het rijtje van de beste elektrische auto’s uit 2020. Dat komt met name doordat deze moderne auto in vergelijking met niet-elektrische modellen niets heeft ingeleverd als het op rijcomfort aankomt. Volgens Volvo’s CEO Hakån Samuelsson bestaat in 2025 zo’n 50 procent van Volo’s verkoop uit elektrische auto’s. Met EV’s als deze in de collectie zit het met die verkoop wel snor.

Volvo CX40 Recharge
Volvo XC40 Recharge (Afbeelding: Volvo)

Beste kleine elektrische auto: Renault Zoe

Renault gooit in 2020 hoge ogen met de kleine elektrische Zoe. Dit is een van de favoriete kleine elektrische auto’s van dit jaar. De auto, waarvan inmiddels een tweede generatie op de markt is, heeft een range van zo’n 394 kilometer en rijdt heel efficiënt. Daarnaast biedt Renault de optie om de accu te leasen of om hem direct aan te schaffen.

Op zoek naar een goedkope en compacte EV voor in de stad? Dan kun je ook kijken of je deze kleine auto ergens tweedehands kunt scoren. De Zoe is namelijk erg waardevast.

Renault Zoe elektrische auto
Renault Zoe (Afbeelding: Renault)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!