Disney gaat Warner Bros. achterna: nieuwste film direct op Hulu te streamen

Films & Series Sam Dille 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgens verschillende bronnen heeft Searchlight Pictures, onderdeel van Disney, aangekondigd dat haar film Nomadland op dezelfde dag zal uitkomen op Hulu als de dag dat de film voor het eerst in de bioscoop draait.

Dit betekent dat er nog een studio is die naast Warner Bros. de grens opzoekt tussen het uitbrengen van films in de bioscoop en het simpelweg vrijgeven van films op een streamingdienst om abonnees binnen te halen. Een nieuwe doorn in het oog van veel bioscopen.

Disney volgt het voorbeeld van Warner Bros.

De door Chloé Zhao geregisseerde film Nomadland, met Frances McDormand in de hoofdrol, heeft al veel lovende kritieken gekregen. Tijdens de festivalrun heeft Disney voor de film zelfs al verschillende prominente prijzen in ontvangst mogen nemen. De film gaat over Fern die het leven van een nomade in het Amerikaanse Westen verkent.

Het is niet per se een verrassing dat Disney heeft besloten een film uit te brengen die eerder gepland was voor een bioscoop-release op een van zijn services. Dit is namelijk al een aantal keer gedaan, bijvoorbeeld bij de première van Mulan. Het gebruik van een hybride releasemodel als Hulu is echter een nieuwe, opvallende stap. Vooral omdat dezelfde beslissing van Warner Bros. voor een hoop ophef en boycots heeft gezorgd.

Gevaar voor bioscopen

Het probleem met campagnes als die van Disney en Warner Bros. is dat ze desastreuze gevolgen hebben voor bioscopen. Die zijn immers afhankelijk van exclusieve releases. Bovendien komt er door de coronacrisis nog meer olie op het vuur. Voor consumenten, zoals jij en ik, is dit natuurlijk een heerlijke uitkomst. Wij hebben nu alle nieuwe films in no-time op ons beeldscherm klaarstaan. Heerlijk voor in tijden als deze, waar we allemaal gedwongen thuiszitten.

Dat Disney op een hoop conflicten kan rekenen is een feit. Na alle ophef over de HBO Max deal van Warner Bros. is er namelijk toch een compromis gekomen. De filmstudio beweert dat de deal maar van tijdelijke duur is. Lees hier wat er nog meer speelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen