‘Ook Resident Evil 4 krijgt een Remake, komt in 2022’

Games Jelle van Es 14 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Begin april verscheen de Resident Evil 3 Remake, welke ons erg goed beviel. Het jaar daarvoor was het de remake van deel twee die naar meer smaakte en natuurlijk is het eerste deel ook van verschillende remakes voorzien. De volgende logische stap zou dan ook zijn dat er een Resident Evil 4 Remake aankomt.

En volgens de website VGC zou die game ook daadwerkelijk in ontwikkeling zijn en moet deze in 2022 gaan uitkomen. Dat is dus nog wel even een tijdje wachten. In 2021 zouden we eerst aan de slag kunnen gaan met deel acht, zoals we hier berichtten.

Resident Evil 4 Remake in de maak

Resident Evil 4 is een game die in 2005 werd uitgebracht op de GameCube als één van de grotere voor dat platform. Vervolgens kwam de game ook naar andere platformen toe. Hier en daar is er wel al een Remaster verschenen van de game, maar dat is een kwestie van het bronmateriaal te vertalen naar een hogere resolutie. Een Remake is meer dat men het origineel pakt en kijkt hoe die game in de moderne tijd moet worden uitgebracht. De Resident Evil 4 Remake zou in de maak zijn bij de Japanse ontwikkelaar M-Two. Dit is een studio die in Osaka is opgericht door Tasuya Minami, die in het verleden de baas was bij Platinum Games. De remake zou de zegen hebben van Shinji Mikami, die verantwoordelijk was voor het origineel. Die laatste heeft tegenwoordig zijn eigen Tango Gameworks Studio en was verantwoordelijk voor de Evil Within-games. Hieronder het begin van Resident Evil 4.

En dat zou goed nieuws zijn, want Resident Evil 4 geldt als één van de beste games binnen de serie en misschien wel één van de beste games ooit. In de game reis je als Leon S Kennedy af naar een verlaten dorpje, waar de dochter van de president van de Verenigde Staten zich zou bevinden, nadat zij is ontvoerd. Al snel blijkt het een behoorlijke chaos te zij in het dorpje en schrik je je rot waneer de eerste badguy met een kettingzaag achter je aan komt. Hier en daar is de game echter wel wat over de top in vergelijking met andere games in de serie en ben ik heel benieuwd hoe dat vertaald gaat worden naar een Remake. Toch zou ik het graag willen spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen