Gamers vinden manier om Returnal’s nieuwste feature te misbruiken

Games Jelle van Es 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Onlangs kreeg de ontzettend fijne game Returnal op de PlayStation 5 een belangrijke update. Naast de toevoeging van de fotomodus werd het in de game mogelijk om je voortgang op te slaan, zodat je niet uren achter elkaar verplicht moest blijven gamen.

Het idee daarvan was dat je telkens één savefile had om vanuit daar door te gaan. En als je dan verder ging, dat die savefile werd weggehaald en je dus niet steeds kon terugkeren op dat punt. Op die manier zou de spanning nog altijd hetzelfde zijn in Returnal. Toch hebben gamers een manier gevonden om dat te omzeilen.

Gamers’ misbruiken Returnal

De truc zit hem in de cloud. Het is mogelijk om in Returnal je savefile te uploaden in de cloud. Als je dan verder wil gaan, dan kopieer je de savefile vanuit de cloud naar je PlayStation 5 toe, maar verwijder je hem niet. Vervolgens speel je de game en als het dan heel erg snel misgaat omdat je even niet oplet, dan ben je niet alles kwijt. Ja, je savefile op de spelcomputer is weg, maar door de file andermaal uit de cloud te halen, heb je de mogelijkheid om het nog een keer te proberen. De ontwikkelaar baalt daar waarschijnlijk van, want op die manier wordt dus het concept van de enorme spanning in de game weggehaald.

Returnal PlayStation 5
Een tweede kans (Afbeelding: Housemarque)

Maar als het je nog nooit gelukt was om in Returnal echt ver te komen, dan is deze truc dus echt ideaal. Op deze manier heb je dus echt de mogelijkheid om ver in de game te komen en is het maken van een foutje net iets minder erg. Zeker wanneer je ver in de game bent en een goede uitrusting hebt, kan dit er voor zorgen dat je met een tweede kans alsnog voorbij een lastig punt weet te komen. De game is nog altijd pittig, want de moeilijkheidsgraad wordt er niet door verlaagd, maar een extra kans kan net het verschil maken.

Een echte topgame

Mocht je Returnal nog niet hebben gespeeld op de Playstation 5, dan kan deze optie je misschien overhalen om het alsnog te proberen. Wij vinden het echt een heerlijke game, zoals je in onze review kunt lezen.

Returnal: Playstation 5 is een absolute topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen