Returnal te moeilijk? Deze gamer speelt hem in een paar minuten uit

Games Jelle van Es 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Eind april kregen we met Returnal één van de beste games die je nu op de PlayStation 5 kan spelen. Toch heeft de game één groot nadeel: het is niet mogelijk om te saven.

Op die manier speel je Returnal in verschillende runs, waarbij je na elke run zo goed als opnieuw begint. Soms kan zo’n run een paar uur duren en zit je op het puntje van je stoel. Deze gamer laat echter zien dat het ook anders kan.

Gamer speelt Returnal uit in recordsnelheid

Want de speedrunner MentalToast dacht dat het allemaal wel iets sneller kon. Het lukte deze speler om Returnal op de PlayStation 5 binnen binnen vijf minuten uit te spelen. Dat is dezelfde tijd die de gemiddelde speler nodig heeft om de eerste vijanden in de game te verslaan. Om dit voor elkaar te krijgen, heeft de speler geen oog voor de normale vijanden. Hij vliegt door de levels heen en komt zo snel mogelijk bij de eindbaas. En ook die weet hij op een bizar snelle wijze te verslaan. Het resultaat van dit alles vind je in de onderstaande video.

Om zo snel mogelijk door de wereld van de PlayStation 5-game Returnal te komen, maakt de speler gebruik van de techniek die bekend staat als Dash Melee Jump. Daarmee maak je een dash niet af, maar laat je hem overschakelen naar een aanval en die vloeit weer door in een jump. Op die manier hoef je animaties niet helemaal af te maken en vlieg je zodoende nog sneller door de werelden heen. Dat is niet alleen handig voor speedrunners. Ook de gemiddelde speler kan deze technieken gebruiken om snel vijanden te ontlopen wanneer je health laag is.

Meer speedrun-inspiratie

In de bovenstaande speedrun zie je hoe de speler een shortcut neemt naar de eindbaas. Er zijn ook speedrunners die alle bazen verslaan en hem op die manier uitspelen. Deze speler doet dat bijvoorbeeld in 25 minuten.

Returnal: Playstation 5 is een absolute topgame rijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen