Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 21 mei 2021

Ontslagen Star Wars-actrice nekt langverwachte nieuwe serie

Star Wars is weer ontzettend populair door The Mandalorian. De makers werken dan volop aan nieuwe series. Nu brengt een oud-actrice een ervan in gevaar.

The Mandalorian was de eerste original-serie op Disney+. In de reeks zien we de avonturen van Mando en Baby Yoda in het Star Wars-universum. Een belangrijke rol was ook weggelegd voor actrice Gina Carano. De actrice is echter nu persona non-grata door haar uitingen op social media. Die zouden onder andere homofoob zijn. Het gevolg is dat ze uit de serie is gegooid door Disney.

Disney showt eerste beelden van werkende Lightsaber uit Star Wars

Een nieuwe Star Wars-serie is in gevaar

In The Mandalorian speelde Carano ranger Cara Dune. Een van de spin-offs heet Rangers of the New Republic. Daarin zou Carano een belangrijke rol vervullen. Het is dus begrijpelijk dat er nu problemen zijn met de titel. De grote vraag is zelfs of de serie überhaupt door kan gaan zonder de actrice.

Volgens Variety is Rangers of the New Republic niet meer in actieve ontwikkeling. Dat betekent dat de serie op de plank ligt te verstoffen. Het is onduidelijk of de serie is gecanceld. Wil Disney er toch wat mee doen, dan moet het dus terug naar de tekentafel om Carano te vervangen door een ander Star Wars-karakter.

Komt The Mandalorian naar de Xbox? ‘Star Wars-game in ontwikkeling’

Nog veel op de planning

Gelukkig hoeven Star Wars-fans niet te veel te treuren, want er staat natuurlijk nog genoeg op het programma. Vorig jaar kondigde Disney namelijk een behoorlijk aantal series en films aan die zich in het Universum afspelen. Zo krijgt bijvoorbeeld ook Ahsoka een eigen serie.

Maar goed, die Star Wars-titels komen pas later. Eerst staan natuurlijk de series over Obi-Wan Kenobi en Boba Fett op het programma en een derde seizoen van The Mandalorian. Fans komen dus voorlopig aan hun trekken. Disney kennende hebben ze tegen de tijd dat Rangers of the New Republic uit zou komen vast alweer iets anders gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontslagen Star Wars-actrice nekt langverwachte nieuwe serie
Sluiten