Disney showt eerste beelden van werkende Lightsaber uit Star Wars

Films & Series Jeroen Kraak 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Gefeliciteerd allemaal, het is natuurlijk World Star Wars Day. Om dat te vieren toont Disney de eerste beelden van een echte Lightsaber.

De Lightsaber is een van de meest iconische wapens uit de filmwereld. Met het het bijzondere wapen zagen we natuurlijk helden als Obi-Wan Kenobi en Han Solo vechten, maar ook slechteriken als Darth Vader en Darth Sidious. Toch bestond dit wapen uit de Star Wars-films niet echt. Tot nu, want Disney heeft ‘m in het echt ontwikkeld en dat ziet er heel bijzonder uit.

Een ‘echte’ Lightsaber

Natuurlijk is echt wel een relatieve beschrijving. Disney ontwikkelt natuurlijk niet een echt wapen waarmee je mensen kunt doden. Wel werkt het op een bijzondere manier. De lichtstraal komt namelijk op een bijzondere manier naar voren. Als je op de knop drukt komt langzaam de tube op een natuurlijke manier naar boven, precies zoals je kent uit de Star Wars-films.

Disney presenteerde de Lightsaber al eerder voor de pers, maar nu krijgt iedereen ‘m eindelijk te zien. Het wapen is ontwikkeld door Walt Disney Imagineering Research dat probeert fictieve filmattributen na te bouwen en te ontwikkelen tot echt werkende exemplaren.

Een Star Wars-hotel in Disney World

Deze Lightsaber zal gebruikt worden in een nieuw hotel dat in 2022 opent. Deze verblijfplaats heet Star Wars: Galactic Cruiser en ziet er echt geweldig uit. Als fan moet je er zeker een nachtje verblijven. Het hotel is gebaseerd op een ruimteschip en heeft verschillende ruimtes waarbij je jezelf meteen in een Star Wars-film waant. Vooral Crown of Cornellia Dining Room ziet er ontzettend tof uit.

Star Wars Disney World
Crown of Cornellia Dining Room. (Afbeelding Disney)

De Lightsaber zelf wordt gebruikt in een speciale attractie in het Star Wars-hotel. Met het voorwerp kun je een speciale training doen om je een echte Jedi te voelen. Alle concept-afbeeldingen van het nieuwe Star Wars Hotel in Disney World zijn hier te zien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen