Komt The Mandalorian naar de Xbox? ‘Star Wars-game in ontwikkeling’

Games Jeroen Kraak 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Er gaan hardnekkige geruchten over een nieuwe Star Wars-game. Komt er een spel met daarin een hoofdrol voor The Mandalorian en Baby Yoda?

The Mandalorian is een van de populairste series van dit moment. De avonturen van Baby Yoda en Mando zijn ook in het tweede seizoen massaal bekeken. Eindelijk is er weer een echte Star Wars-productie een enorm hoog niveau haalt. Veel fans kijken dan ook uit naar de andere series zoals The Book of Boba Fett en die over Obi-Wan Kenobi.

Krijgt The Mandalorian een game?

Maar dat is nog niet alles. Volgens de laatste geruchten is er ook een nieuwe Star Wars-game in de maak. Deze zou gebaseerd zijn op The Mandalorian. Toch zijn er nog zeer veel vraagtekens, als het überhaupt al waar is. Zo is het onbekend wie de game gaat uitgeven en wanneer deze uitkomt.

De geruchten over een nieuwe Star Wars-game zijn de wereld in geholpen door Nick Baker die de site Xbox-era heeft opgericht. Tijdens een video van Xbox-baas Phil Spencer was een Star Wars-Funko Pop te zien. Spencer staat erom bekend om te teasen met nieuwe releases door objecten te plaatsen op te achtergrond. De link naar een Star Wars-game is dus al snel gelegd.

Slecht nieuws voor fans van Star Wars: The Mandalorian

Star Wars op de Xbox

Baker heeft ook van zijn bronnen gehoord dat het over The Mandalorian gaat. “Ja iemand is een Mando-game aan het maken, maar wie weet ik niet precies,” tweette hij. Hij claimde dat de Funko Pop van The Mandalorian was. Later verwijderde hij de post weer. “Oeps, er komt inderdaad een Mando-game, maar op de video is waatschijnlijk geen Mando-Funko Pop te zien. Ik zei iets wat niet had mogen uitlekken, ik hoop dan ook dat ik mijn bron niet verraden heb. Ik moet even mijn excuses aanbieden.”

Dat het uitgerekend bij Phil Spencer te zien is, kan verschillende dingen betekenen. Als de Star Wars-game een Xbox Exclusive wordt, heeft Microsoft natuurlijk goud in handen. Het verhaal van The Mandalorian (een huurling in een galaxy far, far away) leent zich natuurlijk voor een goede RPG in de ruimte en laat Xbox daar nu net ervaring mee hebben met de overnames van Bethesda en eerder Obsidian Entertainment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen