[REVIEW] Call of Duty: Warzone heeft veel potentie

Games Jelle van Es 19 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Lang moesten we het doen met de geruchten rondom een Battle Royale-game voor Call of Duty: Modern Warfare. Vorige week dinsdag verscheen Call of Duty: Warzone en konden we eindelijk met de game aan de slag. Voor het beleven van de game hoef je Modern Warfare niet te hebben. Net als bij een game als Fortnite is dit een free-to-play game die eindelijk kan downloaden en spelen.

Het enige nadeel? Het is een behoorlijke aanslag op je harde schijf. Als een losse download kost Call of Duty: Warzone je 100 GB ruimte op je harde schijf. Maar goed, daar krijg je gelukkig wel een verdomd fijne Battle Royale-game voor. Bijna een week ben ik nu met de game aan de slag gegaan en dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Call of Duty: Warzone speelt meer als een Call of Duty-game dan als Blackout

Call of Duty: Warzone is niet de eerste Battle Royale-game die zich afspeelt in het Call of Duty-universum. In 2018 kregen we bij Black Ops 4 al Blackout als extra modus. Maar Warzone speelt meer als een echte Call of Duty-game. Zo hoef je nu niet langer stil te staan om dingen zoals munitie en armor op te pakken. Daar loop je nu gewoon over heen en pak je het automatisch op. Nieuwe wapens pak je nog wel op, maar als gevolg hiervan is het scavengen een stuk interessanter en sneller. Je hoeft niet ergens naar toe te lopen, stil te staan, wat te pakken en weer verder te gaan. Zeker wanneer je al een wapen hebt dat je bevalt.

Call of Duty: Warzone duo's
Munitie pakken is nu een fluitje van een cent (Afbeelding: Activision)

Missies om je wat richting te geven

Je begint in Call of Duty: Warzone met 150 spelers en het is uiteindelijk de bedoeling om als laatste over te blijven. Gelukkig kun je tussendoor ook genoeg andere dingen doen. Zo zijn er in de wereld verschillende zijmissies te scoren. Door die te activeren krijg je bijvoorbeeld de opdracht om een bepaalde vijand uit te schakelen, op diverse plekken kisten te openen of naar een bepaald gebied toegang en die te veroveren. Op die manier heb je altijd wel iets te doen en staan er vaak mooie beloningen in het verschiet.

Call of Duty: Warzone
Na het begin wil je gelijk een doel (Afbeelding: Activision)

Overal geld pakken

Eén van die beloningen bestaat uit geld. Geld gebruik je in verschillende buystations. Daar kun je bijvoorbeeld geld gebruiken om een gesneuveld teamlid weer tot leven te reken of een Custom Loadout die je van te voren hebt gemaakt te laten droppen. Of je gebruikt het om killstreaks aan te schaffen, wat je een handige bonus geeft. Dat is althans in de Battle Royale-modus van de game. Er is echter ook nog een andere modus genaamd Plunder, waarbij het juist gaat om het scoren van zoveel mogelijk geld. Het is een extra drijfveer om op verschillende plekken te gaan kijken of je wat kunt scoren in gebouwen met gesloten deuren.

Vechten in de Gulag voor je tweede leven in Call of Duty: Warzone

Voordat je weer tot leven gewekt kunt worden door een medespeler in een buystation, heb je nadat je gedood wordt nog een kans om terug te komen. Je wordt na je dood namelijk in de Gulag gegooid, wat een gevangenis is. Hier kom je nadat je even gewacht hebt terecht in een 1 tegen 1 gevecht. Door daar je tegenstander te verslaan kom je terug in de strijd. Het is een spannende strijd en zorgt er voor dat je niet gelijk een potje hoeft te verlaten wanneer je gedood wordt.

Call of Duty: Warzone
Overleef dit en kom terug in de strijd (Afbeelding: Activision)

Hier en daar wat verbeterpunten

Toch zijn er zeker nog wel wat dingen die beter kunnen in Call of Duty: Warzone. Zo duurt het wel heel erg lang voordat de cirkel in de game wat kleiner wordt. Na een vaak chaotisch begin, is het daarna een tijdje rustig en een kwestie van wachten. Dat is al een stuk beter door de missies die er zijn. Daarnaast is het jammer dat je op dit moment enkel met squads van drie kunt spelen. Daar zal later wel meer bijkomen (onlangs is de solo Battle Royale-modus toegevoegd), maar voor de spelers die juist enkel met een vriend willen spelen of juist een team van vier heeft, is dit een gemis. Maar dat gezegd hebbende is de game behoorlijk goed gestart en verdient het zeker een kans.

Call of Duty: Warzone
Dit nog maar het begin (Afbeelding: Activision)

Zoals gezegd is Call of Duty: Warzone een free-to-play-game, die dus gratis is te downloaden. Dat kun je doen op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen