[REVIEW] De Philips BDM3470UP maakt indruk

Tablets, Laptops & Computers Noah Korevaar 4 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Waar extra brede monitoren, ultra wide dus, voorheen peperdure luxeproducten waren, komen er anno 2019 steeds vaker goedkopere alternatieven voorbij. Wij gingen aan de slag met de Philips BDM3470UP.

Philips BDM3470UP review

De Philips BDM3470UP heeft een diagonaal van 34-inch, met een hoge pixeldichtheid van 110 ppi. Door de resolutie van 3440 x 1440 lever je dus niet op scherpte in en is schaling geen must. Hiermee rekent de beeldschermfabrikant direct met een van de grootste nadelen van ultra wide monitoren af. Ook zorgt die resolutie ervoor dat het voor je videokaart minder zwaar is om bijvoorbeeld games op de BDM3470UP te tonen.

Klinkt goed, en dat is de monitor van Philips ook, mits je bereid bent het flinke prijskaartje te slikken. Voor hetzelfde geldt kun je ‘normale’ monitoren kopen met een beter schermpaneel. Maar ja, dan heb je geen plat extra breed scherm. De BDM3470UP heeft namelijk in tegenstelling tot veel concurrenten geen curve.

Philips BDM3470UP
Bron: Philips Bron: Philips

Uiterlijk en behuizing

Voor zo’n 749 euro krijg je een monitor die even wennen zal zijn qua uiterlijk. De term ultra wide heeft namelijk pas echt impact als de monitor eenmaal op je bureau staat. De ruimte die het scherm inneemt is aanzienlijk, maar goed, dan heb je ook wat: je kunt vier Word-documenten tegelijkertijd naast elkaar open houden.

De behuizing is stevig, oogt strak en is ook nog eens voor 65 procent gemaakt van gerecycled kunststof. Verder bevat de monitor geen lood, kwik of PVC. Extra goed voor het milieu dus. De schermranden zijn netjes, dun en zitten niet in de weg. Ook handig: je kunt het geheel draaien, waardoor je een zeer langwerpige monitor in portretstand kunt gebruiken.

Philips BDM3470UP
Bron: Philips

Ports en geluid

Qua ports blijft het ietwat beperkt bij de Philips BDM3470UP. Je krijgt voor 749 euro het volgende: VGA, DisplayPort, DVI, HDMI, ingangen en uitgangen voor audio en een USB-hub waarmee je bijvoorbeeld je telefoon snel kun topladen. Meer dan genoeg, maar we zijn toch iets meer luxe gewend in dit segment. Apple-gebruikers kunnen bijvoorbeeld beter verder kijken voor een monitor met Thunderbolt-porten.

Wel reuze handig: je kunt dit scherm als twee monitoren gebruiken, waardoor je bij wijze van op de linkerhelft je MacBook zou kunnen aansluiten, om op de rechterhelft je favoriete PS4 games te spelen.

Philips BDM3470UP
Bron: Philips

De ingebouwde speakers (3 watt) zijn aardig, maar verwacht geen vervanging voor je losse speakers. Muziek klinkt blikkerig, maar dat mag geen minpunt heten: dit soort speakers zijn daar ook niet voor bedoeld.

Schermpaneel en conclusie

En het schermpaneel zelf? Die bevalt zeer goed. De kleuren zijn beter dan we bij veel concurrenten hebben gezien, de helderheid is dik in orde en het contrast is degelijk. Een mooi scherm dus, maar geen baanbrekende capriolen. Maar goed, dat hoeft ook niet: wij hebben de Philips BDM3470UP op een casual manier gebruikt, en dan zul je niet teleurgesteld worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen