[VIDEO] Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ review: welke Note is de beste deal?

Smartphones Dominick Vietor 5 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Voor het eerst introduceerde Samsung dit jaar twee Galaxy Note-vlaggenschepen. De Samsung Galaxy Note 10 en Samsung Galaxy Note 10 Plus zijn beiden rasechte topsmartphones. De Note 10 Plus is duidelijk de beste, maar de vraag is welke van de twee de beste deal is. Mark en Dominick zoeken het voor je uit in deze video.

Samsung’s Galaxy Note-lijn biedt het beste wat Samsung in huis heeft en wordt gekenmerkt door de S Pen; een bijzondere stylus. Die heeft in de Note 10-serie natuurlijk weer de nodige updates gekregen. Verder blinken beide Note 10-telefoons vooral uit in hun ontwerp. Ze hebben bijna geen schermranden, een kleine en stijlvolle punch hole-notch en bijzondere kleuren. De Note 10 Plus heeft een paar voordelen tegenover zijn kleine broertje. Hij heeft een groter en scherper scherm, beschikt over meer werkgeheugen, is voorzien van een betere batterij en kan sneller opladen. Hoewel je voor dat laatste wel een aparte oplader moet kopen: beide smartphones worden met dezelfde 25W-snellader in de doos geleverd.

Samsung Galaxy Note 10 de beste deal?

De Samsung Galaxy Note 10 is verkrijgbaar vanaf ongeveer €790; voor de Galaxy Note 10 Plus betaal je zo’n €950. Een verschil van €160 dus. Dat maakt ze op het eerste gezicht redelijk aan elkaar gewaagd. Sneller laden, een hogere schermresolutie, meer werkgeheugen en een betere batterij is een aardige deal voor dat bedrag.

Samsung Galaxy Note 10 (Plus) achterkant
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor

Daar staat tegenover dat de Note 10 in de basis bijna net zo goed is als zijn grote broer en qua prijs veel dichter bij andere topsmartphones op de markt zit. Ook geen verkeerde keuze dus. Het verschil komt uiteindelijk vooral neer op de batterij. De accu van de Note 10 Plus is significant beter en als je dat belangrijk vind, kun je daar beter voor kiezen.

Samsung Galaxy Note 10 (Plus) video S Pen
Afbeelding: WANT/Dominick Vietor (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Check de video of lees onze reviews

Wil je alles over de twee topsmartphones van Samsung weten? Kijk dan hieronder de video, of lees onze geschreven reviews van de twee toestellen. Die van de Note 10 vind je hier; die van de Note 10 Plus is hier beschikbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen