Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 nov 2020

[REVIEW] Devil May Cry 5 Special Edition: hak er glorieus op los

Met de lancering van de Xbox Series X en de PlayStation 5 krijgen we eigenlijk niet heel erg veel games die volledig nieuw zijn. Het zijn voornamelijk de games die we al kennen die er mooier uit zien. Dat geldt ook voor Devil May Cry 5 Special Edition.

Devil May Cry 5 Special Edition is de uitgebreidere versie van het vijfde deel in de reeks. Deze kwam in 2019 uit en gaf je de mogelijkheid om diverse demonen te verslaan met vechtersbazen als Nero, Dante en het nieuwe personage genaamd V. De game was heerlijk om te spelen en dat geld ook voor deze Special Edition. Dit zijn de punten die je in je overweging mee kunt nemen.

Nog een keer kopen

Meestal eindig ik reviews met één of twee minpunten. Maar voor Devil May Cry 5 Special Edition moet ik er eigenlijk mee beginnen. Waarbij je heel wat games hebt die je makkelijk kunt upgraden naar de Xbox Series X en PlayStation 5, daar heeft Capcom er voor gekozen om dit exemplaar als een nieuwe game te introduceren. Er zit heel wat nieuwe dingen in, die ik met enthousiasme in de volgende punten benoem, maar het is wel jammer dat je de game als fans van het eerste uur helemaal opnieuw moet kopen. Ook al kent deze met 39,99 euro een gereduceerde prijs.

Twee keer dus lappen (Afbeelding: Capcom)

Spelen met Vergil in Devil May Cry 5

Goed, tot zover het minpunt dat ik kan noemen voor Devil May Cry 5 Special Edition. Vanaf nu eigenlijk alleen maar lof voor de game. De ontwikkelaar heeft er namelijk voor gekozen om naast het avontuur zoals je dat kent een flink stuk extra content te bieden waarbij je aan de slag gaat met Vergil. Hoewel de stukken die je met hem doorbrengt minder sterk zijn dan het hoofdavontuur, is alleen al het gegeven dat je op nieuwe manieren diverse demonen kan afslachten een reden voor een feestje.

Vergil voegt veel toe (Afbeelding: Capcom)

Visuele verbeteringen zijn leuk

Daarnaast kun je in Devil May Cry 5 Special Edition genieten van een betere visuele setting. Wanneer je een dikke 4K televisie hebt, dan is het mogelijk om de game op die resolutie te spelen terwijl je ook nog eens raytracing aan hebt staan. Dat laatste biedt in een game als deze niet zoveel als bij bijvoorbeeld Spider-Man, maar is op sommige plekken een geinige toevoeging. De game zag er op de PlayStation 4 al mooi uit en dat extra likje verf is net wat fijner.

4K genot (Afbeelding: Capcom)

Maar een hogere framerate is top

Je kunt ere echter ook voor kiezen om de 4K resolutie te laten voor wat het is en de raytracing uit te zetten. In dat geval gaat de extra kracht van Devil May Cry 5 Special Edition helemaal in de framerate zitten en gaat deze naar 120 FPS. En potverdikkeme, dat is wel even een upgrade om u tegen te zeggen. In deze setting loopt alles supervloeiend en dat werkt eigenlijk perfect bij een actiegame als deze. Hierdoor ga je nog meer op het puntje van je stoel zitten en maak je met veel stijl alle vijanden die je tegenkomt af.

Devil May Cry 5 Special Edition
Soepeltjes (Afbeelding: Capcom)

Devil May Cry 5 kent strakke laadtijden

Tot slot heeft Devil May Cry 5 Special Edition nog een verbetering op het gebied van de laadtijden. Binnen een seconde of twintig start je de game op en als je dat eenmaal hebt gedaan, vliegen de laadschermen voorbij en kun je weer verder met het avontuur voordat je dat door hebt. Dat betekent gewoon dat je nog meer bezig bent met gewoon stoer te knokken. Nadeel daarvan is dan wel weer dat je geen tijd hebt om even je telefoon er bij te pakken om een appje te beantwoorden.

Hier hoef je niet lang op te wachten (Afbeelding: Capcom)

Devil May Cry 5 Special Edition is nu beschikbaar op de Xbox Series X en tijdens de lancering van de PlayStation 5, het platform waarop ik hem heb gespeeld. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Devil May Cry 5 Special Edition: hak er glorieus op los
Sluiten