[REVIEW] EA Sports UFC 4: Impact van aanvallen blijft sterk

Games Jelle van Es 21 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

De maand augustus is meestal een ietwat rustige maand wanneer het op games aankomt. Het is vooral nog even doorbijten voordat er in september weer wat meer interessante games komen. Tegelijkertijd is het een mooi moment voor een uitgever om een game uit te geven en op die manier flink wat aandacht te scoren. Of dat Electronic Arts is gelukt met EA Sports UFC 4, dat is nog even de vraag.

De game kwam vorige week uit, maar tot nu toe heb ik niet heel veel gezien over EA Sports UFC 4. Dat terwijl het zeker een fijne game is. De afgelopen week was ik een paar dagen ziek, de warmte was me even te veel, en in die periode heb ik veel tijd doorgebracht met deze nieuwe vechtgame. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Carriere modus is in orde in EA Sports UFC 4

Voor wie de game vooral in zijn eentje wil spelen, is er natuurlijk de carriere modus. Deze is wat mij betreft gewoon goed in orde. Je begint de game als een talentvolle vechter, die zichzelf moet bewijzen. Je begint daarbij met gevechten op een soort van kermis en vanaf daar werk je je langzaam maar zeker op. Tussen de gevechten door leer je de kneepjes van het vak via verschillende trainingen en word je langzaam maar zeker ook beter. Het is nergens vernieuwend, maar het gaat de complete checklist af en alles wat je kunt bedenken zit er wel in.

EA Sports UFC 4
Ook vechten op andere plekken (Afbeelding: Electronic Arts)

De impact van de aanvallen is sterk

En wanneer je een beetje een goede vechter bent of aan de slag gaat met vechtersbazen uit het echte circuit, dan merk je dat de impact van de aanvallen ouderwets goed is. Wanneer je een beetje goede combo’s maakt en de tegenstander flink veel schade toevoegt, kun je vaak met een laatste klap een heerlijke knockout uitdelen. En wanneer je zo’n tik uitdeelt, dan geeft dat enorm veel voldoening en zie je hoe je tegenstander door zijn hoeven zakt. Dat is EA Sports UFC 4 echt op zijn best.

Je voelt het bijna (Afbeelding: Electronic Arts)

Ultimate Team-modus is weg

Ik weet nog niet helemaal of dit een goed of een slecht punt is, maar het is wel opvallend dat de Ultimate Team-modus in EA Sports UFC 4 ontbreekt. Het was niet echt een goede modus in het vorige deel en zat vol met microtransacties. Wat dat betreft mis je niet heel erg veel. Maar aan de andere kant is het wel jammer dat de ontwikkelaar niet iets heeft gedaan om een alternatief te brengen voor de modus. Daardoor is de game qua modi gewoon net wat uitgekleed ten op zichte van het vorige deel en dat is toch wel jammer.

Ik ben er blij mee (Afbeelding: Electronic Arts)

Het grondgevecht blijft vervelend in EA Sports UFC 4

EA Sports UFC 4 is wat mij betreft op zijn best wanneer je staat en de tegenstander volledig verrot schopt en mept. Maar het is natuurlijk een MMA-game en daarbij heb je dus de mogelijkheid om je tegenstander op de grond te werken en daar proberen de winst naar je toe te trekken. En eerlijk is eerlijk, het is echt wat toegankelijker geworden en het is dus niet zo pijnlijk als bij het vorige deel. Maar tegelijkertijd blijft het gewoon het minst interessante gedeelte van de game. Zeker wanneer je te maken hebt met een tegenstander die dit graag doet, dan is de lol er wel snel van af.

EA Sports UFC 4
Hier blijf ik geen fan van (Afbeelding: Electronic Arts)

EA Sports UFC 4 is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over alles wat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen