[REVIEW] PGA Tour 2K21: Laat je een lekker balletje slaan

Games Jelle van Es 21 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Eén van mijn favoriete gameseries is Everybody’s Golf. Een cartoon-achtige golfgame die ik voornamelijk op diverse PlayStation-handhelds heb gespeeld en veel lol aan heb beleefd. Realistische golfgames hebben me nooit echt weten te boeien. Maar met PGA Tour 2K21 is daar eigenlijk een einde aan gekomen.

Vorig jaar bracht uitgever 2K Games al een behoorlijke golfgame uit met The Golf Club 2019. Dat was de derde golf-game van ontwikkelaar HB Studios, maar werd nu eigenlijk pas echt goed opgepikt. Door de game te herbranden naar PGA Tour 2K21 is duidelijker geworden dat dit een serie gaat zijn waar we regelmatig een nieuw deel van gaan zien. En zodoende ben ik er mee aan de slag gegaan. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

PGA 2K21 is erg uitgebreid

Wanneer je begint met PGA Tour 2K21 word je gelijk doodgegooid met alle mogelijkheden die je hebt en waar je rekening mee moet maken. Het begint met het systeem waarmee je slaat. Die werkt via je rechter analoge stick, waarbij je in het juiste tempo naar beneden en boven moet bewegen en dan het liefst in een strakke lijn. Daarnaast krijg je te maken met de wind, de manier waarop de baan loopt, het soort effect dat je aan je slag wilt geven om bepaalde obstakels te ontwijken en ga zo maar door. Je krijgt behoorlijk veel op je bordje gegooid, maar daardoor is de game ook erg diep.

PGA Tour 2K21
Een diepe game (Afbeelding: 2K Games)

Maar een goede tutorial

En het helpt dat je aan het begin van de game goed bij de hand wordt genomen met een uitgebreide tutorial. Daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je iets moet doen en voer je het vervolgens uit. En daarbij is er weinig ruimte voor het maken van fouten. Daardoor moet je een bepaalde actie echt perfect uitvoeren. En door die perfectie leer je hoe je het in de toekomst ook op een goede manier doet en kun je dus genieten van de diepgang die PGA Tour 2K21 biedt.

PGA Tour 2K21
Volg de tutorial en ga voor de winst (Afbeelding: 2K Games)

Veel banen in PGA 2K21

En wanneer je er goed in zit, dan is er echt veel content om mee aan de slag te gaan. Er is echt een flinke lading aan banen om mee aan de slag te gaan. En die komen voor een groot gedeelte uit de PGA Tour zelf. Dus als je een liefhebber van de sport bent, dan zul je wellicht het één en ander herkennen. Ik was vooral blij met de variatie die op dat gebied in PGA Tour 2K21 zit verwerkt. Bovendien heb je ook nog 18 holes per baan, waardoor de kans klein is dat je bepaalde holes uit je hoofd gaat leren kennen.

Genoeg variatie (Afbeelding: 2K Games)

Fijn commentaar

De NBA 2K-serie is er één die als een huis staat. Daarbij is het commentaar van een zeer hoog niveau. Ik had dat eigenlijk niet verwacht bij PGA Tour 2K21, maar het is wel het geval. Het commentaar is rustig en gevarieerd, waardoor het een absolute meerwaarde heeft. Je wordt er lekker rustig van terwijl je de verschillende holes afwerkt.

Commentaar om blij van te worden (Afbeelding: 2K Games)

Ik had wel wat meer gevoel van voortgang willen hebben

Toch heb ik wel een puntje van kritiek. En dat is dat het toch wel jammer is dat je niet zoiets hebt als voortgang. Jouw personage waarmee je speelt wordt niet beter naar mate je wedstrijden speelt en wint. Je verdient wel geld waarmee je bepaalde clubs kan aanschaffen die op bepaalde punten beter zijn dan wat je standaard hebt, maar ik had het fijn gevonden als je je kwaliteiten kon verbeteren. Dat je uiteindelijk meer mogelijkheden had om met meer kracht af te slaan. Of wat meer inzicht zou krijgen hoe je op een grote afstand moet putten. Dat stukje heb ik echt gemist tijdens het spelen.

Jezelf verbeteren had leuk geweest (Afbeelding: 2K Games)

PGA 2K21 is vanaf deze week beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen