Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Home 21 aug 2020

[REVIEW] Sony HT-G700 soundbar: zorgt voor goede audio

De televisies die we vandaag de dag in huis hebben zijn vaak plat en groot. Op die manier kun je genieten van prachtige beelden. Maar qua geluid is het standaard geluid dat uit je televisie komt niet al te best. Met name games en films komen zodoende niet tot hun recht. Voor games heb je gelukkig goede headsets, maar wanneer je samen naar een film wilt kijken, dan is het verstandig om je televisie van goede geluidsinstallatie te voorzien. De Sony HT-G700 soundbar is daarbij een optie voor wanneer je het niet te gek wil maken.

Want de Sony HT-G700 soundbar is een set die redelijk betaalbaar is en geen complete make-over van je kamer eist. Het is een soundbar in combinatie met een subwoofer. Dit zijn daarbij de punten die me tijdens het testen zijn opgevallen.

Makkelijk te installeren

De Sony HT-G700 soundbar wordt geleverd in een flinke doos, waardoor ik gelijk het gevoel had dat ik er wel een tijdje mee bezig was. Maar dat viel gelukkig erg mee. De soundbar kon ik met een enkele HDMI-kabel verbinden. Daarbij moet je televisie wel een port hebben die ARC ondersteunt. Door hem daar op aan te sluiten, wordt het geluid van je televisie automatisch naar de soundbar gestuurd. En wanneer je een apparaat hebt dat gebruik maakt van Dolby Atmos, dan kun je die direct op de soundbar aansluiten en kun je het beeld zien via de ARC HDMI-port. Op die manier heb ik mijn Xbox One X aangesloten en kon ik direct genieten van goed geluid.

Sony HT-G700 soundbar
Je hebt hem zo staan (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Van verschillende markten thuis

De Sony HT-G700 soundbar is daarnaast van verschillende markten thuis. Voor het grootste gedeelte gebruik je het apparaat om het geluid dat uit je televisie te verbeteren en op die manier te genieten van alles dat je daar op bekijkt. Maar het is ook mogelijk om je smartphone of tablet met bluetooth te verbinden en op die manier bijvoorbeeld naar je favoriete muziek op Spotify te luisteren.

Genieten van je favoriete films (Afbeelding: Sony)

Geluidskwaliteit van de Sony HT-G700 soundbar is dik in orde

En als we dan kijken naar de geluidskwaliteit van de Sony HT-G700 soundbar, dan is deze gewoon dik in orde. Natuurlijk, er zullen setups zijn die je meer weg gaan blazen. Maar als je het vergelijkt met wat je gewend bent van je televisie, dan is het echt een flinke upgrade. Met name games komen veel meer tot leven. Een titel als Ghost of Tsushima komt bijvoorbeeld veel beter tot zijn recht, maar ook een racegame als Forza Horizon 4 op de Xbox One X klonk echt geweldig. Ik koos er vaak voor om mijn highend headsets te laten voor wat het is om te genieten van het geluid dat uit deze installatie kwam.

Ook het journaal klinkt goed (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Neemt niet veel ruimte in

Ik vind het altijd fijn om nieuwe producten te ontvangen om te testen. Mijn vrouw is er een minder grote fan van, omdat het betekent dat ik het interieur van de kamer overhoop gooit, terwijl zij daar de touwtjes in handen wilt hebben. Gelukkig neemt de Sony HT-G700 soundbar niet heel erg veel ruimte in. De soundbar past behoorlijk goed onder de televisie (hoewel hij in mijn geval een klein beetje de ontvanger van de afstandsbediening blokkeert) en aan de zijkant plaats je de subwoofer. Deze laatste is geen kleine jongen, maar ziet er wel mooi uit, waardoor hij niet verkeerd in het interieur staat.

Staat niet heel erg in de weg (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Je mist een HDMI-kabel bij je Sony HT-G700 soundbar

De Sony HT-G700 soundbar wordt verkocht voor een adviesprijs van zo’n 450 euro, wat wat mij betreft een nette prijs is voor wat je krijgt. Maar wat dan wel matig is, is dat er geen HDMI-kabel bij wordt geleverd. Natuurlijk, de kans is groot dat je er wel één heb liggen die je over hebt, maar in mijn geval is dat een behoorlijk korte. Door deze te verbinden zit er weinig speelruimte op de soundbar. Hem verplaatsen betekent bijna automatisch dat hij mijn televisie meeneemt omdat de kabel te kort is. Ik vind het gek dat wanneer je verplicht een kabel met gebruiken in een setup, dat die er dan niet in zit.

Een standaard HDMI-kabel was niet verkeerd geweest (Afbeelding: Sony)

De Sony HT-G700 soundbar is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over soundbars? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Sony HT-G700 soundbar: zorgt voor goede audio
Sluiten