[REVIEW] Fritz! Repeater 1200 en 600: Overal in huis internet

Smart Home Jelle van Es 2 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Op het gebied van routers heb je tegenwoordig veel keuzes. Fritz! Is een Duits merk waar we in het verleden al diverse producten van hebben gerecenseerd. Het is een merk dat een redelijk goede balans tussen kwaliteit en prijs weet te houden. Onlangs hebben zij een tweetal nieuwe repeaters uitgebracht in de vorm van de Fritz! Repeater 1200 en 600.

Dit zijn apparaten die je goed in je huis kunt gebruiken wanneer je te maken hebt met een router die het draadloze signaal niet overal goed weet te brengen. Met de Fritz! Repeater 1200 en 600 zorg je ervoor dat het signaal wordt versterkt en je overal verbinding hebt. De twee apparaten werken hetzelfde. Het verschil zit hem in de snelheid. De 1200 kan een snelheid van 1266 Mbit/s aan, terwijl de 600 het met 600 Mbit/s doet. Wat dat betreft is de 1200 voor de fanatiekere gebruiker dus meer aan te raden. En als dat nog niet genoeg is, heb je ook nog de 3000, waarvan je hier de review kunt lezen. Maar goed, voor deze review hebben we dus deze twee apparaten. Op de snelheid na werken ze nagenoeg hetzelfde. Dit zijn daarbij de punten die zijn opgevallen.

Makkelijk in gebruik

Klooien met de router is iets waar ik geen liefhebber van ben. Ook al weet ik met de diverse producten inmiddels wel hoe alles werkt, zijn er nog genoeg momenten waarop de dingen niet werken zoals ze moeten. Met de Fritz! Repeater 1200 en 600 heb ik daar geen last van gehad. Je bevestigt de repeater in een stopcontact in de buurt van de router, drukt op beide devices het zogenaamde WPS-knopje in, waarna ze contact met elkaar gaan zoeken en wanneer die verbinding er is, dan werkt het gewoon. Je hoeft dus niet op je pc of laptop allemaal dingen in te stellen. Binnen vijf minuten heb je het geheel voor elkaar.

Repeater
De Fritz! 1200 in zijn doos (Bron: Fritz!)

Goed te verstoppen in een stopcontact

Waar de Fritz! Repeater 3000 een losstaand station is dat je via een powerkabel van stroom voorziet, zijn de Fritz! Repeater 1200 en 600 apparaten die je gewoon in het stopcontact stopt. Zeker wanneer die een beetje uit het zicht is, is dit een apparaat die zonder op te vallen er voor zorgt dat je gewoon overal en altijd lekker kunt internetten.

Goed weg te stoppen (Bron: Fritz!)

Stabiel internet

En het internet dat nu via de repeater loopt, is ook gewoon stabiel. Ik heb in het verleden wel wat repeaters gehad die na verloop van tijd niet meer deden wat ze moesten doen. In dat soort gevallen was het zaak om de repeater uit het stopcontact te hallen en er vervolgens weer in te doen. Dat heb ik niet gehad met deze repeaters in de weken dat ik ze gebruikt hebt. Het internet is stabiel en zonder gedoe. Qua snelheid is de 1200 nog redelijk te doen voor wanneer je op zolder op je smartphone of tablet wil Netflixen, terwijl de 600 vooral geschikt is voor minder zware werkzaamheden.

De 600 (Bron: Fritz!)

Nette prijs

Natuurlijk kun je op AliExpress met gemak een repeater kopen die een stuk goedkoper is, maar dan is het altijd maar de vraag of het werkt zoals het moet. Deze repeaters hebben een adviesprijs van 49 euro voor de 600 en 69 euro voor de 1200. Met name deze laatste is gewoon goed geprijsd.

Geen stroom doorgeefmogelijkheid

De Fritz! Repeater 1200 en 600 stop je dus direct in het stopcontact. Dat is lekker, maar zorgt er ook voor dat je een stopcontact kwijt bent. Er zijn diverse repeaters op de markt waar je vervolgens alsnog een apparaat in het stopcontact kunt stoppen, omdat er een soort stroom doorgeefmogelijkheid op zit. Zeker op de plekken weer je niet veel stopcontacten hebt is dat wel een gemis op deze repeater. Daar komt nog eens bij dat de 1200 best wel groot is en vaak ook de mogelijkheid voor een tweede stopcontact er boven wegneemt. De 600 is een tikje kleiner en heb je dat probleem dus niet.

Je stopcontact is weg (Bron: Fritz!)

De Fritz! Repeater 1200 en 600 zijn nu beschikbaar. Wil je meer leze over routers en repeaters? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen