[REVIEW] Gigabyte Aero 17: gaming laptop die koel blijft

Games Jelle van Es 31 aug 2020
Leestijd: 4 minuten

Vroeger had je voor een beetje goede gaminglaptop een flinke unit nodig. Ik weet nog dat ik ooit op Predator gaminglaptops heb gespeeld. Perfect om World of Warcraft op te spelen destijds, maar het was wel een flinke unit. En ook nog één die zwaar warm werd, waardoor je hem eigenlijk op een standaard moest zetten in combinatie met muis en toetsenbord. In 2020 is dat natuurlijk niet meer het geval. Met de Gigabyte Aero 17 heb je een verdomd lekkere gaminglaptop in huis.

De versie van de Gigabyte Aero 17 die ik getest heb, is er één met een Nvidia Geforce RTX 2070 Super videokaart met 8GB GDDR6, een i7 10875H processor, 2 keer 8G DDR 2933 Mhz geheugen en een 512 GB SSD. Met een 4K HDR scherm zou je denken dat het een flinke unit is. En met 2,5 kilo is hij natuurlijk een stuk zwaarder dan zoiets als MacBook, maar voor wat je krijgt valt het mee qua gewicht. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Blijft koel na lange tijd spelen

Eén van de punten die me irriteren wanneer ik op een laptop loop te gamen, is de warmte. Meestal is het na een kwartier al niet meer fijn. Op je schoot het neer zetten is helemaal verrot, maar ook op een tafel heb ik problemen met de warmte. Met de Gigabyte Aero 17 is dat probleem er niet. Zeker wanneer je hem bij de speciale software instelt op gaming, wordt de warmte goed weggevoerd. Dat komt door de verschillende fans die er op zitten en door flink te blazen alle warmte wegblazen. Zelfs na anderhalf uur gamen was het nog fijn om je handen op de laptop te hebben. Zeker games als Civilization VI en Football Manager 2020, games waarvoor je echt geen los toetsenbord nodig hebt, zijn zodoende lang speelbaar.

Gigabyte Aero 17
Hierdoor blijft hij koel (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Gigabyte Aero 17 heeft een fijn scherm

Een ander sterk punt van de Gigabyte Aero 17 is het scherm. Het gaat om een 17,3 inch 4K UHD scherm met een ververssnelheid van 144 Hz. Dat laatste is vooral handig wanneer je schietspellen speelt. Een hogere ververssnelheid zorgt er namelijk voor dat het beeld soepel overgaat wanneer je snel naar links of rechts kijkt. Met HDR komen vervolgens diverse beelden beter tot hun recht. Met name op de momenten dat je van het donker overgaat in het licht heb je hier een groot voordeel aan.

Een fijne website op een fijn scherm (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Goede prestaties in de Gigabyte Aero 17

Als je kijkt naar de inhoud van de Gigabyte Aero 17, dan is dat genoeg om alle moderne games met de diverse toeters en bellen aan te beleven. Daarnaast ben je ook redelijk futureproof, aangezien dit specificaties zijn waar je echt wel een paar jaar mee vooruit kunt. Het is heelijk om een nieuwe game er bij te maken en dat de game automatisch er voor kiest dat alles op de hoogste stand staat, omdat je hardware dat aan kan.

Alle nieuwe games op te spelen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Wi-Fi 6 om snel te downloaden en te gamen

Ik heb al een tijdje een Wi-Fi 6 router in huis staan, maar ik heb eigenlijk nog niet veel hardware die daar gebruik van maakt. Maar de Gigabyte Aero 17 ondersteunt dat. En daardoor kon ik lekker snel mijn Steam-bibliotheek naar binnen halen. Zeker met een goed betaald abonnement vliegen de MB’s naar binnen en is het downloaden van zoiets als een Call of Duty-update nu een kwestie van een aantal minuten, dan dat je hem een halve nacht aan hoeft hebben te staan.

Binnen no-time al je games en updates binnen halen (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Ook goed om op te werken

De Gigabyte Aero 17 is een echte gaminglaptop. Dat zie je aan de specificaties, de speciale software waarmee je de instellingen makkelijk aan kunt passen, het toetsenbord dat licht geeft en ga zo maar door. Maar wanneer je twee vliegen in één klap wil slaan, dan is het goed om te weten dat dit naast een goede gaminglaptop ook een fijne laptop is om op te werken. Door de hoge specificaties lopen diverse programma’s erg goed. Maar belangrijker is dat het toetsenbord ook echt lekker wegtikt. Daardoor vliegen de lappen tekst uit je vingers.

Toetsenbord tikt fijn weg (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

De Gigabyte Aero 17 is nu verkrijgbaar. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen