[REVIEW] Harvest Moon: Mad Dash: Niet de game die je verwacht

Vroeger moest je bij het kopen van een nieuwe game vooral afgaan op de cover van de game. Achterop het hoesje kon je lezen wat je kon verwachten en vervolgens besluiten of je hem ging kopen of niet. Met Harvest Moon: Mad Dash herleven dit soort oude tijden.

Want wanneer je aan Harvest Moon denkt, dan denk je aan een titel waarbij je een boerderij moet gaan opbouwen. Ik had voordat ik de game kreeg nog niet eerder gehoord van Harvest Moon: Mad Dash. Wat dat betreft was ik eigenlijk wel verrast dat dit een puzzelgame is in plaats van dat je een boerderij opbouwt. En helaas is het geen beste puzzelgame. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Harvest Moon: Mad Dash spelen met vrienden

Mocht je iemand zijn die graag samen met vrienden een game op de bank speelt, dan is Harvest Moon: Mad Dash nog enigszins aan te raden. De game is met vier man tegelijkertijd te spelen en dan kun je samenwerken om de levels snel op de juiste manier te voltooien. Games die je samen speelt worden automatisch leuker en het voordeel van deze game is dat het allemaal voor zich spreekt. Daardoor is de instapdrempel erg laag.

Harvest Moon: Mad Dash
Toegankelijk om met vrienden te spelen (Bron: Rising Star)

Genoeg levels

Als je op zoek bent naar een game met veel content, dan zit je bij Harvest Moon: Mad Dash redelijk aan het goede adres. Er zijn tientallen levels om in te duiken. Elk level heeft weer zijn eigen uitdagingen. Ondanks dat het nooit echt moeilijk wordt, is er in elk geval genoeg te beleven.

Genoeg te doen (Bron: Rising Star)

Harvest Moon: Mad Dash voelt aan als een free-to-play-game

Vanaf het allereerste moment dat je Harvest Moon: Mad Dash speelt, voelt de game goedkoop aan. Je betaal er op de Nintendo Switch zo’n 25 euro voor, terwijl het meer oogt als een game die je als een free-to-play-titel op de smartphone speelt. Zowel de visuele stijl als de levels waarop je per keer drie sterren kunt scoren oogt heel goedkoop aan.

Met de sterren voelt het erg als een smartphone-game (Bron: Rising Star)

Niet heel erg moeilijk

Zeker aan het begin is dit een game die echt heel erg makkelijk is. Het doel is om drie sterren te halen in een puzzel, maar dat doe je eigenlijk met twee vingers in je neus. Op die manier speel je de game zonder dat je er echt in zit en wordt het al snel erg saai. Het voelt allemaal wat afstandelijk door de lage moeilijkheidsgraad.

Meer uitdaging had gemogen (Bron: Rising Star)

Zodoende is Harvest Moon: Mad Dash een titel die je makkelijk over kunt slaan. Het is een game die een franchise die bekend is gebruikt om een andere soort titel aan de man te brengen. Dat voelt net als de volledige game gewoon goedkoop aan. De game is nu verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Harvest Moon: Mad Dash: Niet de game die je verwacht
Sluiten