Mark Hofman
Mark Hofman Home 5 okt 2020

[Review] iRobot Braava Jet M6: Dweilen was nog nooit zo makkelijk!

Het dweilen van je huis is, net als het stofzuigen van je huis, niet altijd de leukste taak om te doen. Waar de één het prima vindt om de klus wekelijks te klaren, ziet de ander er pittig tegenop. Wat dat betreft is de iRobot Braava Jet M6 een geweldige gadget te noemen!

Waar apparaten als een robotstofzuiger of een robotgrasmaaier inmiddels bij menig Nederlander bekend zijn, is de dweilrobot nog een redelijk nieuwe uitvinding. Maar daardoor zeker niet minder handig!

iRobot Braava Jet M6: een uitstekende aanvulling

Een tijdje geleden mocht ik kennis maken met de iRobot Roomba S9+. Dat is een ontzettend geavanceerde en handige robotstofzuiger die je huis, zonder dat jij al te veel moeite doet, netjes bijhoudt. Ondanks de hoge prijs van €1499 was het zeker wel een genot om deze gadget in huis te hebben. De verwachtingen voor de iRobot Braava Jet M6 lagen dus hoog!

Ik kan je bij voorbaat al vertellen dat, wanneer je het prijskaartje wegdenkt, er aan de verwachtingen voldaan wordt. Zeker, omdat iRobot een dusdanig ecosysteem heeft gebouwd dat de voordelen van de iRobot Roomba S9+ meegenomen worden naar de iRobot Braava Jet M6. Deze kleine machine zorgt ervoor dat, wanneer je klaar bent met stofzuigen, de vloer ook nog eens netjes gedweild wordt. Dat doet de robot met een pad die jij zelf bevestigd en een compartiment dat volzit met water. Vervolgens start je de applicatie van iRobot op, geef je de opdrachten die uitgevoerd moeten worden en gaat de Braava Jet M6 net zo te werk als de Roomba.

iRobot Braava Jet M6
Wegwezen met je vieze vlek! (Afbeelding: iRobot)

Het betekent dus dat de iRobot Braava Jet M6 ook met een station geleverd wordt. In dit station wordt de dweilrobot opgeladen en dat zorgt ervoor dat deze direct weer aan het werk kan wanneer dat nodig is. Het mooie daarvan is dat er hierdoor vlekkeloos wordt samengewerkt met de Roomba. Wanneer de stofzuiger terug in zijn station is, en het afval deponeert, begint deze dweilrobot met zijn ronde door het huis. En dat huis kent hij, net zoals de Roomba, ook ontzettend goed dankzij Smart Mapping.

De handige app van iRobot

Een van de grootste voordelen van de Roomba was de app die ermee gepaard gaat. De mensen van iRobot hebben dit gebied uitstekend begrepen en dat komt ook weer naar boven wanneer je de iRobot Braava Jet M6 gebruikt. Of het nu gaat om de dweil-geschiedenis of het inschakelen van Smart Mapping: met deze app heb jij de dweilrobot volledig onder controle.

Daarbij komt dus ook wederom de mogelijkheid kijken om op een vast moment per week, of per dag, de iRobot Braava Jet M6 een rondje te laten rijden. Je opent in de app het tabje, kiest voor een dag en het tijdstip en gaan met die banaan!

iRobot Braava Jet M6: de moeite waard?

Er valt eigenlijk niet heel veel te vertellen over de iRobot Braava Jet M6. Het is een dweilrobot die, zoals we van iRobot gewend zijn, uitstekend zijn werk doet. De robot leer het huis kennen door middel van Smart Mapping, komt met een handige app en werkt uitstekend samen met de iRobot Roomba. En om heel eerlijk te zijn is dat ook direct het punt van dit apparaat.

iRobot Braava Jet M6
Het apparaat (Afbeelding: iRobot)

Wanneer ik de iRobot Braava Jet M6 los bekijk, dan wordt ik er heel eerlijk gezegd niet heel warm van. Ondanks het feit dat ik het een handig apparaat vindt, is het dweilen van het huis een taak die niet zo vaak gebeurt als het stofzuigen van een huis. Wat dat betreft haal jij als consument veel meer voordeel uit een robotstofzuiger. Wanneer je die al in je huis hebt staan, dan komt deze Braava pas echt tot zijn recht. Dit is de perfecte ondersteuning voor je robotstofzuiger en zo zou je het apparaat dan ook moeten zien. Niet als lostaande topper, maar als uitstekende aanvulling. Iets dat voor de verkoopprijs van €699,99 misschien wel iets te karig is.

Reageer op artikel:
[Review] iRobot Braava Jet M6: Dweilen was nog nooit zo makkelijk!
Sluiten