Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13 aug 2019

[REVIEW] Jaybird Vista: Draadloze airbuds om mee te sporten

Met de komst van smartphones waar de standaard 3.5 mm-jack in ontbreekt, ligt het steeds meer voor de hand om gebruik te maken van headsets met bluetooth. Op het gebied van over-ear headsets is de keuze reuze, maar wanneer het aankomt op draadloze Earbuds, is het toch wat lastiger. Zeker wanneer je er mee wilt gaan sporten en niet meer dan 200 euro wilt betalen. De Jaybird Vista moet die oplossing bieden.

Met een adviesprijs van 179 is de Jaybird Vista geen goedkoop alternatief, maar is het nog altijd minder dan de 229 euro die je betaalt voor de Apple Airpods met een draadloze charge case. Ik heb de set ruim een week getest en dit zijn de punten die mij zijn opgevallen.

De Jaybird Vista zit goed

De Jaybird Vista is een set aan draadloze earbuds die komen met een soort ankertje waarmee je ze vast kunt plaatsen in je oor, waardoor ze niet snel uitvallen wanneer je gaat sporten. Ik heb het getest met een stuk skeeleren en tijdens een workout op de hometrainer. Bij dat laatste viel er één keer een oordop uit omdat ik het ankertje niet goed had geplaatst. Daarnaast helpt het als je de earbuds goed in je oor drukt. Dan heb je nog meer het gevoel dat het geheel stevig zit en kun je je gewoon bezig houden met een actieve workout.

Jaybird Vista
De Jaybird Vista (Bron: Jaybird Vista)

Gaat lang mee

De Jaybird Vista is ook buiten het sporten een goed alternatief. Ze hebben als groot voordeel dat ze zes uur lang meegaan wanneer ze volledig zijn opgeladen. Bovendien laden ze ook weer heel erg snel op met de meegeleverde case. Volgens de maker moet vijf minuten opladen er voor zorgen dat je weer een uur kunt luisteren. De case zelf moet er voor zorgen dat je nog eens 10 uur moet kunnen gaan luisteren naar muziek of andere audio. Op die manier zijn lange vliegreizen beter door te komen.

Goed geluid

De oordopjes van de Jaybird Vista zijn niet al te groot, maar het geluid dat geproduceerd wordt is dik in orde. Tijdens het sporten komt de muziek goed binnen en hoor je niet al te veel van het omgevingsgeluid. Bij dat laatste moet je overigens wel goed opletten en zorgen dat er niet in eens een fietser tegen je aan knalt. Maar ook tijdens de dagelijkse treinreis doet de earbuds wat het moet doen en heb ik niet al te veel last van het gekakel in de trein. Via de Jaybird App kun je bovendien ook nog wat verschillende instellingen doorvoeren, waardoor je de juiste audio hebt die bij jou past.

Jaybird Vista
Jaybird Vista (Bron: Jaybird Vista)

Jaybird Vista is IPX7 waterproof

Een ander fijn punt aan de Jaybird Vista is dat je niet bang hoeft te zijn voor een regenbui op je koop. Hij is namelijk IPX7 waterproof. Er mee zwemmen lijkt me overigens geen goede keuze, maar dat lijkt me logisch. In het verlengde hiervan is het ook logisch dat je niet bang hoeft te zijn voor zweetdruppels. Daar kan hij namelijk ook gewoon tegen.

Daarmee is de Jaybird Vista dus een product dat uitermate geschikt is voor hen die op zoek zijn naar een draadloze oplossing om op dagelijkse basis muziek mee te luisteren en tegelijkertijd mee te kunnen sporten. Is het sporten niet belangrijk voor je en heb je iets meer geld uit te geven? Dan is de Sony WF-1000XM3 misschien een beter alternatief.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Jaybird Vista: Draadloze airbuds om mee te sporten
Sluiten