[REVIEW] Logitech 502 Lightspeed: Ijzersterke muis

Games Jelle van Es 30 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Wanneer je graag op je pc je games speelt, dan zijn er veel verschillende accessoires die je kunt aanschaffen om er voor te zorgen dat je ervaring beter wordt. Een goed scherm, een fijn toetsenbord en natuurlijk een gamemuis. Vorig jaar werd de Logitech 502 Lightspeed muis al uitgebracht en daar ben ik nu eindelijk mee aan de slag gegaan.

De Logitech 502 Lightspeed muis geldt als één van de beste muizen die het bedrijf op de markt heeft gebracht. Het is een muis die echt van vele markten thuis is en met name opvalt doordat hij draadloos is. Dit zijn de punten die mij zijn opgevallen

De Logitech 502 Lightspeed is draadloos dus

De Logitech 502 Lightspeed is dus draadloos. Vanuit de doos krijg je een dongle die je in de pc stopt, vervolgens zet je de muis aan en dan is de verbinding gemaakt en kun je zonder kabels lekker losgaan. De muis gaat iets meer dan 40 uur mee, wat nog langer kan worden wanneer je de lichtjes in de muis zou uitschakelen. Dat is over het algemeen meer dan genoeg. Gewoon na een paar dagen gebruik even aan de kabel hangen en hij is binnen no-time weer opgeladen. Mocht de nood echt aan de man zijn, dan kan vijf minuten opladen er al voor zorgen dat je weer 2,5 uur kunt gamen.

Logitech 502 Lightspeed
Geen draad op deze muis (Afbeelding: Logitech)

Ligt heerlijk in de hand

Vanaf het allereerste moment dat ik de Logitech 502 Lightspeed gebruikte, lag hij gewoon goed in de hand. Hij is ergonomisch gewoon dik in orden en je kunt overal lekker bij. Zeker wanneer je een paar uur achter elkaar wilt gaan gamen is dat wel zo fijn. Soms heb je muizen die je moet leren gebruiken, maar bij deze heb je daar geen moment last van gehad en vond ik het echt fijn om hem te gebruiken.

De Logitech 502 Lightspeed is licht

Verder vind ik de Logitech 502 Lightspeed licht. Dat vind ik persoonlijk erg fijn, want op die manier is hij lang goed in gebruik. Mocht je hem te licht vinden en liever iets hebben dat wat robuuster aanvoelt qua gewicht, dan is het goed lom te weten dat er ook nog een paar gewichtjes in zitten die je in de muis kunt plaatsen om deze op die manier iets te verzwaren. Maar dan nog gaat het geen heel erg zwaar ding worden.

Weegt niet veel (Afbeelding: Logitech)

Zoveel knopjes

De Logitech 502 Lightspeed is voorzien van heel wat verschillende knoppen. Dat is met name voor de fanatieke gamer handig. Via de Logitech G Hub software heb je de mogelijkheid om de knoppen op verschillende manieren in te stellen, zodat je in games net wat meer controle hebt vanaf je muis. Dat is zeker in games waarbij je constant van alles moet doen erg handig en niet alle macro’s op je toetsenbord wil houden. En ik had er niet heel erg veel last van dat ik per ongeluk op een verkeerd knopje drukte.

Pittige investering

Er zijn veel muizen op de markt. Voor zo’n 80 tot 100 euro kun je al een verdomd goede gamemuis kopen voor al jouw games. Maar daar zit dan wel een draadje aan. Hoewel ik het draadloze aspect een absolute meerwaarde vindt, is het ook zo dat ik eigenlijk nog nooit het gevoel heb gehad dat mijn bedrade muis me beperkte in mijn vrijheid. Dus dan moet je je afvragen of je het waard vindt om bijna twee keer zoveel te betalen voor een gamemuis.

Logitech 502 Lightspeed
Goedkoop is anders (Afbeelding: Logitech)

De Logitech 502 Lightspeed is nu beschikbaar en onder andere hier te krijgen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen