[REVIEW] Logitech MX Keys: Toetsenbord voor je Mac

Smart Home Jelle van Es 31 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Sinds maart werken we eigenlijk zoveel mogelijk thuis. Eén keertje zijn we op kantoor geweest om wat te overleggen. Maar buiten dat is het mijn thuiskantoor dat heilig is. Daarbij is het wel handig om een goede setup te hebben. Inmiddels heb ik het redelijk voor elkaar met mijn Macbook op een fijne standaard en aangesloten op een groot scherm. Qua toetsenbord maakte ik gebruik van een Apple toetsenbord. Een fijn ding, maar hij werkt wel met een draad en op één of andere manier pakt mijn USB-C naar USB-dongle hem niet altijd. Wat dat betreft is de Logitech MX Keys een fijn alternatief.

De Logitech MX Keys for Mac is een toetsenbord die speciaal als Mac-variant wordt uitgebracht. Je had overigens al een andere variant die je via Bluetooth kon verbinden, maar die werd niet als een toetsenbord specifiek voor Apple-producten. Ik heb hem een tijd in mijn setup gebruikt en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Logitech MX Keys heeft een fijn kleurtje

Ten eerste vind ik de kleur van de Logitech MX Keys for Mac fijn. Het space-grey-uiterlijk past eigenlijk perfect bij mijn space-grey MacBook en voor iemand die het fijn vindt om een schoon bureau te hebben, is die combinatie echt top. Zeker in vergelijking met mijn standaard witte toetsenbord die ik voor mijn MacBook gebruikte. Dus wanneer je graag alles in dezelfde stijl wilt houden, dan heeft dit kleurtje een streepje voor.

Past goed in je setup (Afbeelding: Logitech)

Voor Mac en iPad

Een ander handig punt van de Logitech MX Keys for Mac is dat hij van meerdere markten thuis is. Je kunt hem het ene moment gebruiken voor je MacBook of iMac, terwijl je hem de avond daarop even aansluit op je iPad om daar even snel iets op te schrijven. Op die manier ben je lekker flexibel. Nu geldt dit natuurlijk voor veel toetsenborden, maar het voordeel van deze is dat hij qua layout ook helemaal voor de Apple-producten is gemaakt. Op die manier kun je makkelijk gebruik maken van alle verschillende functionkeys die je gewend bent.

De Logitech MX Keys typet verdomd lekker

Het belangrijkste van een toetsenbord is dat je er lekker op kunt typen. Zeker wanneer je meer dan 3.000 woorden per dag er op verwerkt, is het fijn dat je niet constant aan het klooien bent met de toetsen. Wat dat betreft zit je met de Logitech MX Keys for Mac behoorlijk goed. Er is genoeg ruimte tussen de toetsen, en doordat ze wat rond zijn aan de binnenkant voel je erg goed de toetsen aan. Het tikken zelf is redelijk geruisloos en vergt weinig kracht. Het werkt eigenlijk redelijk hetzelfde als je MacBook en dat is op zich een fijn toetsenbord (zolang er maar geen vuil tussen komt en knoppen niet meer werken).

Logitech MX Master 3
Tikkerdetikkerdetik (Afbeelding: Logitech)

Batterij gaat lang mee

Mocht je iemand zijn die flink intensief zijn toetsenbord gebruikt en bang is dat je hem om de zoveel tijd aan de oplader moet leggen heb ik goed nieuws: de Logitech MX Keys for Mac moet bij intensief gebruik een dag of tien zonder problemen mee gaan. En dat kan een stuk langer worden wanneer je besluit geen gebruik te maken van de backlightning, iets dat ik overigens niet aanraad omdat het een fijn punt is, dan zou hij een maand of vijf mee moeten gaan. Mocht hij alsnog op zijn, dan laad je hem makkelijk op via een USB-C naar USB-C kabel. Geen gedoe dus met een dongle om hem op te laden vanaf je nieuwe variant MacBook.

Geen batterijproblemen (Afbeelding: Logitech)

Werkt ook goed in het donker

De Logitech MX Keys for Mac kent dus een handige backlight-functie, die je als je dat vervelend vindt kunt uitzetten. Ik vind het echt een verademing. Zeker wanneer ik in de avonduren wat aan het schrijven ben en mijn licht niet aan wil hebben op mijn werkkamer, omdat mijn kinderen daar last van hebben, kan ik nu nog goed zien wat ik op mijn toetsenbord doe. Natuurlijk, blind typen is mijn standaard modus, maar wanneer je net even een foutje maakt of op zoek bent naar een functieknop, dan doet dat backlight echt wonderen.

Logitech MX Keys
Geen licht? Geen probleem (Afbeelding: Logitech)

De Logitech MX Keys for Mac is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over toetsenborden? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen