[REVIEW] Logitech MX Master 3 muis voor je Mac

Smart Home Jelle van Es 2 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Naast het Logitech MX Keys toetsenbord voor de Mac-producten, kreeg ik van Logitech tegelijkertijd ook de nieuwe MX Master 3-muis van het bedrijf. Ook deze is specifiek voor de Mac uitgegeven, hoewel ik me kan voorstellen dat hij ook op andere devices werkt. Voor mij was het een vervanging van de Magic Mouse van Apple zelf.

Met die muis is wat mij betreft niks mis. Ik gebruik daarbij de versie die je via een Lightning-kabel kunt opladen. In mijn thuiswerkomgeving werkt hij naar behoren. Toch heeft deze MX Master 3 muis een aantal interessante elementen waarmee ik kennis heb gemaakt. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

MX Master 3 ligt heerlijk in de hand

Het eerste wat me opviel tijdens het gebruik van de MX Master 3-muis is dat hij behoorlijk lekker in de hand ligt. Hij voelt net wat zwaarder aan dat de muis van Apple zelf, maar dat vind ik eigenlijk wel fijn. Op die manier is het geheel net wat robuuster en heb je het gevoel dat je wat stevigers in je hand hebt. Daarnaast kun je je duim lekker aan de linkerkant laten rusten of hem daar gebruik voor een aantal extra opties. Al met al is het op dat gebied gewoon een zeer fijne muis om te hebben.

Logitech MX Master 3
Past perfect (Afbeelding: Logitech)

Scroll-wiel is toch wel handig

Ik ben eerlijk gezegd wel een fan van het digitale scroll-wiel dat je gebruikt op je Magic Mouse. Door een swipe-beweging te maken scroll je dan omhoog of omlaag. Toch is het scroll-wiel van MX Master 3 niet verkeerd. Hij werkt stil, is behoorlijk precies en tegelijkertijd snel. Zeker wanneer je lange pagina’s doorloopt op zoek naar informatie of omdat je een bepaald verhaal aan het lezen bent, is het handig om zo’n fysiek wiel te hebben.

Handig wieltje (Afbeelding: Logitech)

Diverse knoppen voor acties op de MX Master 3

Maar het grootste voordeel van het gebruik van zoiets als de MX Master 3 ten op zichte van de muis van Apple zit hem in het feit dat je de mogelijkheid hebt om een aantal extra knoppen te gebruiken om op die manier bepaalde acties uit te voeren. Denk daarbij aan zoiets simpels als een pagina terug of vooruit gaan. Maar er zijn ook diverse programma’s op de Mac die voordeel hebben van net wat extra knoppen. En je kunt gewoon makkelijk instellen wat je precies met die knoppen voor elkaar wilt krijgen.

Meerdere knoppen (Afbeelding: Logitech)

USB-C-oplaadkabel

Een laatste fijn punt van de MX Master 3 muis is dat hij werkt met een USB-C naar USB-C oplaadkabel. Dat betekent dat je direct vanaf je MacBook je muis kunt opladen wanneer dat mogelijk is. Geen gedoe dus meer met een converter of een hub. Daarnaast zit het oplaadpunt gewoon op een logische plek en niet aan de onderkant van je muis. Op die manier kun je hem opladen en gebruiken zonder gedoe.

Opladen aan de voorkant (Afbeelding: Logitech)

De MX Master 3 muis voor de Mac is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over muizen, ook voor je gewone laptop, bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!