Jelle van Es
Jelle van Es Tablets, Laptops & Computers 23 jul 2020
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Logitech Rugged Folio hoes voor de iPad

De laatste tijd hebben we al een tweetal hoezen van Logitech voor de iPad getest. De Logitech Rugged Folio heb ik voor een later moment bewaard. Deze hoes heb ik meegenomen op mijn vakantie. Dit omdat het een hoes is die voornamelijk geschikt is voor de ietwat slordige gebruiker. Het is een huis die volgens Logitech goed tegen een stootje kan en waarbij het morsen van eten en drinken geen probleem moet zijn.

Tegelijkertijd is de Logitech Rugged Folio meer dan alleen een hoes. Het is namelijk een toetsenbord en beschermhoes in één. En dan ook nog één die op verschillende manieren kan worden ingezet. Kortom, een product die van vele markten thuis is. Dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Stevig

Eén van de belangrijkste elementen van de Logitech Rugged Folio is dat hij tegen een stootje kan. Het bedrijf zelf stelt dat de hoes de militaire norm voor valproeven weet te overtreffen. Nu heb ik zelf niet getest van wat voor hoogte je de iPad kunt laten vallen, maar het voelt wel zeer stevig aan wanneer je hem om de iPad hebt zitten. Op die manier kun je de iPad met een beter gerust hart aan je kinderen geven. Moeten ze alleen wel oppassen dat ze de koptelefoon niet de port hebben zitten en vervolgens die afbreken. Want daar kan de hoes niks aan doen…

Logitech Rugged Folio
Dit moet hij aankunnen (Afbeelding: Logitech)

Toetsenbord van Logitech Rugged Folio is niet bang voor ongelukjes

Naast het feit dat de hoes stevig is, hoef je ook niet bang te zijn dat je het toetsenbord sloopt. Nog altijd is het niet verstandig om een broodje boven je toetsenbord op te eten of drinken er naast te zetten. Maar wanneer je dan een keer de fout maakt dat je je glas water, bier of wijn omstoot (creativiteit zeg maar), dan kun je het zonder problemen schoonvegen. En ja, ik heb zeker een klein beetje water er over heen gegooid om te testen en dat is geen enkel probleem.

Water is geen probleem (Afbeelding: Logitech)

Verschillende standen

De Logitech Rugged Folio is van vele markten thuis en kent diverse standen waarin je hem kunt plaatsen. Ten eerste heb je de kickstand met de toetsenbord, waardoor je hem kunt gebruiken om lekker met te typen. Zeker handig wanneer je even een verhaal wilt opschrijven. Maar je kunt ook het toetsenbord er makkelijk afhalen en op die manier hem neerzetten om er Netflix of Youtube op te kijken. Verder kun je hem nog in een tekenmodus plaatsen en met de Apple Pencil er op schrijven. En tot slot kun je de hoes zo opvouwen dat je de iPad als een boek vast houdt.

Logitech Rugged Folio
Ook om je series op te kijken (Afbeelding: Logitech)

De Logitech Rugged Folio tikt lekker weg

Laten we voor dit punt even teruggaan naar het toetsenbord. Deze maakt gebruik van de stroom van de iPad zelf en hoeft niet via bluetooth gekoppeld te worden. Je tikt er dus zonder problemen mee weg. En dat tikken zelf is zeer fijn. Je glijdt makkelijk over de toetsen heen en wanneer je ze intoetst, zijn ze zeer stilletjes. Dat is handig wanneer je ergens zit waar je anderen niet wilt storen met je getik.

Voor al je boekproducties (Afbeelding: Logitech)

Redelijk zwaar

Wanneer gewicht een ding voor je is, dan is de Logitech Rugged Folio misschien niet helemaal de juiste keuze. Hij is met zijn 605 gram aan zijn ietwat zware kant. Nu lijkt dat niet heel erg veel, maar als je bedenkt dat de iPad zevende generatie 483 gram weegt, is het best wel wat. Zeker wanneer je al een rugtas hebt waar heel wat dingen in zitten, dan telt dit wel mee. Er zijn op dat gebied zeker hoezen die minder wegen en alsnog het scherm goed kunnen beschermen. Maar dan mis je wel waarschijnlijk het toetsenbord gedeelte.

De Logitech Rugged Folio is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over alles dat met de iPad te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!