Huawei P30 Pro New Edition Review: meer van hetzelfde

De Huawei P40 Pro is een fantastisch toestel, maar zonder Google lijkt de telefoon niet heel succesvol te zijn in Europa. De Chinese techgigant pakt het slim aan en lanceert de Huawei P30 Pro New Edition. Hoe goed is deze telefoon?

Normaal gesproken zetten we 5 redenen voor je op een rij om een bepaalde smartphone te kopen of niet. Maar voor de Huawei P30 Pro New Edition pakken we het iets anders aan. Het is namelijk meer van hetzelfde. En om heel eerlijk te zijn is dat het eigenlijk wel.

De Huawei P30 Pro New Edition

Het is inmiddels wel duidelijk dat Huawei problemen heeft met de Verenigde Staten. De smartphonefabrikant mag met nieuwe toestellen geen gebruik meer maken van Google en dat zorgt voor wat problemen. De telefoon is iets minder interessant voor mensen in West-Europa.

Gebruikers van Android kunnen bijna niet zonder Google. De gegevens staan op de diensten van het bedrijf, de foto’s staan in de Cloud en de Play Store staat vol met apps die we nodig hebben. Ondanks het goede alternatief van Huawei, spreekt het mensen nog niet zo heel erg aan. De Huawei P40 is een fantastische smartphone, maar niet zo populair als gehoopt.

Daarom wordt de Huawei P30 Pro New Edition gelanceerd. Het is een nieuwe variant op het vlaggenschip dat begin 2019 op de markt verscheen. En om heel eerlijk te zijn is dat ook eigenlijk wat deze telefoon is. Wie wil weten hoe goed de New Edition is, verwijs ik daarom ook met alle liefde door naar de review van het origineel. Want de ervaring is wat dat betreft hetzelfde.

Huawei P30 Pro New Edition
Voorkant van de smartphone (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Net iets meer

Er zijn alleen wel wat verschillen te vinden. Zo komt de Huawei P30 Pro New Edition standaard met 256GB aan opslagcapaciteit. Bij de reguliere variant stapte consumenten in met 128GB aan opslagcapaciteit. Op het gebied van werkgeheugen stap je niet in met 6GB RAM (zoals bij de P30 Pro), maar met 8GB RAM.

Naast de extra geheugen is het nu ook mogelijk om de telefoon in een nieuwe kleurenoptie te bestellen. Daarvoor kijkt de P30 Pro New Edition af bij de P40 Pro van dit jaar. Het gaat om de zilveren afwerking van de smartphone.

Verder draait de telefoon, uit de doos, op een aangepaste versie van Android 10. En dat is het dan ook eigenlijk wel.

Huawei P30 Pro New Edition
Achterkantje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Huawei P30 Pro New Edition: kopen of laten liggen?

Het is eigenlijk vrij simpel, mensen die opzoek zijn naar een nieuw vlaggenschip van Huawei na hun P30 kunnen deze telefoon laten liggen. Het is amper een stap vooruit wat dat betreft. Lekker laten liggen dus.

Mensen die een ouder model op zak hebben, een nieuwe Huawei willen en het niet zonder Google-diensten willen doen, kunnen er terecht. Dit is simpelweg de meest complete versie van het vlaggenschip dat we vorig jaar hebben leren kennen.

Maar verwacht geen nieuwe smartphone. De Huawei P30 Pro New Edition kent een paar nieuwe elementen en daar blijft het ook bij.

Reageer op artikel:
Huawei P30 Pro New Edition Review: meer van hetzelfde
Sluiten