[REVIEW] Patriot Viper V380 Gaming Headset: Goede prijs

Op WANT hebben we inmiddels heel wat verschillende gamingheadsets getest. Wat dat betreft kunnen we wel voorzichtig zeggen dat we er wat verstand van hebben. Maar het zijn voornamelijk dure headsets. Wat dat betreft is de Patriot Viper V380 een mooie afwisseling op de andere reviews. We zijn er mee aan de slag gegaan en dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Patriot Viper V380 Gaming Headset heeft een scherpe prijs

De laatste tijd heb ik heel wat high-end headsets getest. En daarbij zijn het meestal producten die beginnen bij de 150 euro en daarna snel oplopen. Deze headset kun je voor onder de negentig euro krijgen. Dat is een nette prijs voor een volwaardige gaming headset die van meerdere markten thuis is. Zo heb je software die je de mogelijkheid geeft om diverse instellingen in de headset aan te passen, is de headset voorzien van lampjes en een buigbare microfoon. Draadloos is hij niet, maar de USB-kabel voelt stevig aan en is lekker lang.

Grote oorschelpen

Als je de Patriot Viper V380 gaming headset opzet, dan valt het op dat de oorschelpen van de headset aan de grote kant zijn. Zeker wanneer je een groot hoofd met dito oren hebt, is dit wel een fijn voordeel. Op die manier heb je dus niet echt te maken met oren die klem komen te zitten. Wel had de warmte wat meer afgevoerd mogen worden. Zeker wanneer je er een tijdje mee aan de slag gaat, merk je dat je oren wel wat warm worden.

Behoorlijk groot (Afbeelding: Patriot)

Geluid is in zijn basis dik in orde

Goed, alles is aangesloten en je hebt hem op je hoofd. Dan is het natuurlijk wel fijn dat alles klinkt zoals het hoort. Ik heb bij de Patriot Viper V380 niet het luxe gevoel qua geluid wat ik bij andere headsets wel heb gehad. Maar als je niet veel beter weet, dan is het geluid eigenlijk dik in orde te noemen. Je hoort alles wat je moet horen, terwijl je tegelijkertijd niet heel erg afgeleid wordt van geluid van buitenaf. Ideaal dus om op een regenachtige zondagmiddag een paar uur achter je game-pc te duiken en los te gaan.

Klinkt goed (Afbeelding: Patriot)

De 7.1 Surround Sound klinkt niet heel lekker

De Patriot Viper V380 headset pronkt op de doos dat hij gebruik maakt van 7.1 Surround Sound. Het idee daarvan is dat je met die modus aan goed kunt horen waar je vijanden vandaan komen in een shooter. En bij diverse high-end headsets heb ik het voordeel hiervan ervaren. Maar in dit geval lijkt het er vooral op dat bepaalde geluiden harder of zachter zijn gemaakt in plaats van dat je echt het gevoel krijgt waar een vijand loopt. Ik heb de modus uiteindelijk afgezet en het gehouden bij de standaard setting. En die is voor het bedrag wat je er voor neer legt meer dan in orde.

Patriot Viper V380
Niet elk element komt goed uit de verf (Afbeelding: Patriot)

Design van de Patriot Viper V380 Gaming Headset is wat lomp

De grote oorschelpen zijn wat mij betreft een plus wanneer het aankomt op de Patriot Viper V380 headset. Maar daardoor is het totaalplaatje ietwat aan de lompe kant. Ik werk aan hetzelfde bureau waar ik aan game. En dan heb ik die headset daar liggen. En ik kan niet anders zeggen dat het wat dat betreft best wel een gedrocht is. Daar merk je natuurlijk niks van wanneer je hem op hebt en als je hem in een kastje opbergt is het probleem opgelost. Maar in het beeld leggen van je werkplek ervaarde ik als een nadeel.

Voelt wat lomp aan (Afbeelding: Patriot)

De Patriot Viper V380 headset is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Patriot Viper V380 Gaming Headset: Goede prijs
Sluiten