[REVIEW] Philips 276C8 Monitor: Perfect op het bureau

Tablets, Laptops & Computers Jelle van Es 13 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Thuis heb ik nog altijd mijn eigen werkkamer. Hier werk ik wanneer ik rust wil hebben en test ik de verschillende games. Hoewel mijn gamingpc inmiddels al iets ouder is, draait hij de meeste games nog goed. En dan heb je een goed beeldscherm nodig. Wanneer je niet te veel gekkigheden wilt, dan is de Philips 276C8 monitor een aanrader.

Want dit heeft geen gebogen scherm, een bizar hoge refreshrate die esport gamers nodig hebben of enorme speakers aan de zijkanten. In plaats daarvan is dit een groot, maar zeker geen lomp scherm waar je al jouw programma’s perfect op kunt zien. Dit zijn tijdens de test de vier punten die mij zijn opgevallen.

Lekker groot beeldscherm

De Philips 276C8 monitor is voorzien van 27 inch scherm die in een 16:9 beeldverhouding werkt en een maximale resolutie van 2560 bij 1440 kent met een refreshsnelheid van 75Hz. Ook ondersteunt hij HDR, waardoor de kleuren lekker van het beeld afspatten. Op die manier zien gamers er heerlijk uit, terwijl het ook voor je dagelijkse werkzaamheden meer dan genoeg is om op los te gaan. Het is kort gezegd gewoon een goede grootte met een fijne resolutie.

Philips 276C8 Monitor
Genoeg ruimte voor al jouw werkzaamheden (Bron: Philips)

De Philips 276C8 Monitor is dun

Er was een tijd waarbij schermen nog steeds behoorlijk dik waren en op die manier flink opvielen. De Philips 276C8 monitor is een goed voorbeeld van hoe het anders kan. Het scherm is slechts zes centimeter dik en daardoor oogt het gelijk als een luxe product. Ideaal dus wanneer je een werkplek hebt die in het zicht staat en je gewoon een net geheel er van wilt maken. Wanneer je hem op je bureau ziet staan, word je er gewoon vrolijk van.

Dit is dus dun (Bron: Philips)

Weinig randen voor de Philips 276C8

Daarnaast is het een scherm zonder extra schermranden. Die zijn zo dun, dat ze eigenlijk verwaarloosbaar zijn. Op die manier krijg je dus gewoon veel scherm en ook dat is weer iets dat enerzijds mooi oogt en anderzijds ook fijn werkt. Je volledige beeld wordt gewoon benut.

Randen zijn minimaal (Bron: Philips)

Ideaal om apparaten om aan te sluiten

Tot slot vind je in de poot van de monitor een aantal handige porten om andere apparaten op aan te sluiten. Via een USB-C kabel is het bijvoorbeeld mogelijk om makkelijk je telefoon op te laden zonder dat je daarvoor een andere kabel hoeft te trekken. Zeker op het gebied van kabelmanagement is dat een fijne bijkomstigheid. Ook sluit je in dezelfde poot de HDMI en de stroom aan, waardoor je dus geen kabels hebt die in het beeldscherm zelf gestoken worden. Ook dat maakt het weer net wat fijner qua aanzicht.

Alle porten zitten achter in de poot (Bron: Philips)

Op die manier is de Philips 276C8 monitor perfect om op een willekeurig bureau te zetten. Nergens springt hij er echt uit op het gebied van specificaties, maar door in de breedte gewoon goed te zijn, is het als totaalproduct een verrijking om te hebben. Je kunt de monitor onder andere hier scoren. Wil je meer lezen over monitoren? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen