Jelle van Es
Jelle van Es Games 1 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Razer Basilisk V2 gamingmuis scoort op alle fronten

Op het gebied van game-accessoires zijn de keuzes tegenwoordig reuze. Voor een klein bedrag kun je al redelijk wat mooie dingen scoren. Toch laat Razer zien dat een premium product je een aantal voordelen geeft. De Razer Basilisk V2 is een nieuwe gamingmuis. Eentje die in eerste instantie wat standaard lijkt, maar uiteindelijk veel voordelen kent. Wij zijn er mee aan de slag gegaan en dit viel ons op.

De Razer Basilisk V2 ligt lekker in de hand

Vanaf het allereerste moment dat je de Razer Basilisk V2 vastpakt, voelt het goed. Net als zijn voorganger ligt hij simpelweg lekker in de hand. Hij is een tikkie lichter dan zijn voorganger en qua gewicht ligt hij iets onder de honderd gram. Ook de plekken waar de knoppen zitten, is gewoon goed. Je bent nooit op zoek naar een specifieke knop, het is allemaal heel natuurlijk. Daardoor kun jij je lekker concentreren op je game.

In de hand (Bron: Razer)

Hoge DPI voor wie dat wilt

Ik zelf ben nooit echt een liefhebber van een muis die heel gevoelig is. Ik heb er liever eentje waarbij je een beetje moet bewegen om iets te doen. Een hoge DPI is voor mij dan ook niet heel interessant, maar wanneer je juist wel veel controle wilt hebben, dan is dit een muis voor jou. De optische sensor kent een DPI van 20.000. Op die manier kun je hem zo gevoelig afstellen als dat je zelf zou willen.

Zeer gevoelig (Bron: Razer)

Hypershift geeft je nog meer mogelijkheden met de Razer Basilisk V2

Wanneer je echt een fanatieke gamer bent, dan is de Hypershift-functie iets waar je van gaat genieten. Via de software die Razer heeft, heb je de mogelijkheid om een alternatief in te stellen voor je knoppen. Door een druk op de speciale knop, activeer je dan het alternatieve profiel. Op die manier kun je in het alternatieve profiel een setup maken waarmee je bijvoorbeeld bepaalde instellingen kunt aanpassen zonder een menu te openen. Of wanneer je een MOBA speelt, dan kun je op het alternatieve profiel een setup voor een bepaalde held maken. Een bijkomend voordeel is dat deze profielen in de muis zelf zouden worden opgeslagen. Wanneer je dan op een LAN op een andere pc zou moeten spelen, dan kun je gewoon het systeem makkelijk activeren.

Verschillende modi zijn makkelijk in te stellen (Bron: Razer)

Klikt lekker

De Razer Basilisk V2 maakt gebruik van optical mouse click. Deze technologie zorgt er voor dat je minder snel misklikt en dat het klikken ook nog sneller gaat. Je zou er een voordeel van 0,2 miliseconden mee winnen, maar dat is voor de meesten een te verwaarloos tijdsverschil. Wat ik echter wel belangrijk vindt, is dat het gewoon lekker klikt. Je voelt elke klik en daardoor twijfel je nooit of je wel iets had geactiveerd of niet. En het moet er voor zorgen dat hij langer meegaat, dus dit is een muis waar je heel wat jaren mee kunt doen.

Razer Basilisk V2
Dit zorgt er voor dat het lekker klikt (Bron: Razer)

Voor de prijs had het wel draadloos gemogen

Razer heeft over het algemeen goede producten, maar daar staat dan wel vaak een prijs tegenover. Ook de Razer Basilisk V2 is een product waar je heel wat voor neerlegt. Hij heeft in de store een adviesprijs van 89,99 euro. Hoewel dat niet heel erg gek is voor een premium gamingaccessoire, had hij voor de prijs wat mij betreft wel de mogelijkheid mogen hebben om een draadloze verbinding op te zetten. Nu is het koord lang en stevig genoeg, maar de keuze om draadloos los te kunnen gaan had niet verkeerd geweest.

(Bron: Razer)

Buiten dat kleine minpunt is dit wat mij betreft gewoon een heel erg fijn product. Zeker wanneer je een ietwat fanatieke gamer bent is dit iets waar je veel plezier uit gaat halen. Hij is nu te scoren in de Razer store. Wil je meer lezen over de producten van dit merk? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!