[REVIEW] Spyro Reignited Trilogy: nu ook op de Switch

Games Jelle van Es 6 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Eerder dit jaar kregen we al de game Spyro Reignited Trilogy. Destijds verscheen de game op de Xbox One en de PlayStation 4. Het was net als bij de Crash Bandicoot-trilogie een game die een mooie mix tussen nostalgie en moderne graphics bracht. Mocht je hem destijds gemist hebben, dan kun je hem nu scoren op de Nintendo Switch en de pc.

De Spyro Reignited Trilogie is ideaal voor iedereen die een voorliefde heeft voor platformgames. Het is een titel die dus drie games in één heeft gestopt en waarbij je heel wat avonturen kunt beleven. Zowel voor hen die de games vroeger hebben gespeeld als voor nieuwkomers is de trilogie geschikt. Dit zijn daarbij de punten die zijn opgevallen.

Heerlijk als handheld

Eén van de grote voordelen die de Spyro Reignited Trilogy heeft ten op zichte van de andere versies is dat je hem nu altijd en overal kunt spelen. Soms wil je gewoon even een leveltje spelen. Als ik voor de PlayStation 4 ga zitten, dan neem ik er ook gewoon echt de tijd voor, terwijl ik in het geval van de Nintendo Switch soms gewoon een minuut of tien speelt. Daarnaast is dit gewoon een heerlijke game om te spelen wanneer je in de trein zit. Je hoeft je niet heel erg te focussen op het verhaal, maar geniet gewoon van de gameplay.

Spyro Reignited Trilogy
Spyro Reignited Trilogy (Bron: Activision)

Ziet er nog steeds goed uit

Hoewel de Spyro Reignited Trilogy niet zo mooi is op de Nintendo Switch als dat hij destijds op de PlayStation 4 was, is het nog steeds een game die er fantastisch uit ziet. De framerate is ook niet altijd even stabiel, maar echt storend is het niet. Het is met name het fijne kleurgebruik dat de game echt heel erg goed maakt en er voor zorgt dat je eigenlijk gelijk vrolijk wordt wanneer je de game speelt. Wanneer je de Nintendo Switch in de docked modus speelt, is het overigens net wat beter, maar voor mij persoonlijk kies ik eigenlijk altijd voor de handheld variant.

Spyro Reignited Trilogy
Spyro Reignited Trilogy (Bron: Activision)

Genoeg te doen in de Spyro Reignited Trilogy

Wanneer je een gamer bent die het het belangrijk vindt dat je waar krijgt voor je geld, dan zit je bij de Spyro Reignited Trilogy aan het goede adres. Je krijgt immers drie verschillende avonturen in één gegooid. Daarbij is het overigens wel een aanrader om ze gewoon in de juiste volgorde te spelen. Met name in de laatste twee games krijg je gameplayfuncties die niet in het origineel zit. Als je daar aan gewend bent en je gaat dan het eerste deel spelen, dan loop je waarschijnlijk tegen bepaalde problemen aan.

(Bron: Activision)

Wellicht iets te makkelijk

Wil je echter een game met uitdaging, dan zit je bij Spyro Reignited Trilogy aan het verkeerde adres. Erg moeilijk is het allemaal niet. Daarmee is het wel een game die perfect is voor de jongere gamer, maar als je jezelf graag laat zweten terwijl je gamet, dan zijn er op de Nintendo Switch duidelijk betere alternatieven.

(Bron: Activision)

Spyro Reignited Trilogy is nu beschikbaar voor de pc en de Nintendo Switch. Eerder kwam hij al uit voor de PlayStation 4 en Xbox One. Voor deze review hebben we een reviewcode ontvangen van uitgever Activision. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen