[REVIEW] WRC 8 is een rallygame met veel spanning

Pop-Culture Jelle van Es 5 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

Ergens is het wel knap hoe ontwikkelaar KT Racing de WRC-reeks langzaam maar zeker naar een hoog niveau heeft weten te tillen. WRC 7 was het laatste deel in de game en die was al erg goed. En nu is er na twee jaar WRC 8. Een rallygame waarbij je echt op het puntje van je stoel gaat zitten.

Waar ik in het verleden met rallygames over het algemeen wel met twee vingers in mijn neus de finish wist te halen en daarbij vaak ook de winst wist te pakken, daar moet ik bij WRC 8 echt de focus er op hebben. Net als in het voorgaande deel heb je geen rewind-functie en kan het maken van een foutje er voor zorgen dat je hele race verloren is. Dit zijn de vijf punten die zijn opgevallen.

WRC 8 is uitdagend

Eigenlijk zeg ik het al hier boven, maar WRC 8 is echt een game met behoorlijk veel uitdaging. Aan het begin van de carrière krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen de WRC Junior en de WRC 2. Met die laatste kom je uiteindelijk sneller in het hogere segment terecht. In drie pogingen mag je dan proberen om een bepaalde proef binnen een bepaalde tijd te voltooien. Op de normale moeilijkheidsgraad kwam ik een halve seconde te kort en ging ik in de andere twee proeven de mist in door een stuurfout. Dus begon ik op het Junior-niveau. En dat is al lekker pittig. Een proef win je eigenlijk alleen maar door nagenoeg perfect te rijden. Dat betekent vol gas op de stukken dat het kan en er voor zorgen dat je in de bochten niet te veel snelheid verliest. En natuurlijk het geheel foutloos afleggen. Zeker de eerste paar keer gaat dat niet lukken. Maar de aanhouder wint en uiteindelijk pak je de welverdiende zege.

WRC 8
WRC 8 (Bron: Big Ben Interactive)

Weereffecten zijn top

Eén van de grote veranderingen ten op zichte van WRC 7 is de dynamische weereffecten. Dat betekent dat het tijdens de race kan gaan regenen of sneeuwen. Niet alleen zie je dan minder goed hoe de weg er voor ligt, je merkt ook dat de wagen anders reageert. Hierdoor ben je nog meer aan het strijden en het ontdekken hoe je het beste een bocht neemt. Je rempunt wordt in de regen namelijk heel anders.

Door de sneeuw (Bron: Big Ben Interactive)

Carriere met gevoel van voortgang

In de race moet je alles uit de wagen halen om als eerste over de finish te rijden. Maar tussen de races door is er ook genoeg te doen. Zo krijg je in de kalender de mogelijkheid om bepaalde trainingen te rijden. Hoe beter je presteert tijdens de races en dit soort proeven, hoe sneller je in levels stijgt. Daarmee krijg je toegang tot betere werknemers die je helpen om in de race weer beter te presteren. Zodoende heb je het gevoel dat je echt aan het bouwen bent aan iets groter dan dat je maar simpelweg de verschillende races aflegt.

(Bron: Big Ben Interactive)

Genoeg content in WRC 8

En er is genoeg te beleven in WRC 8. Er zijn 14 verschillende rally’s met diverse proeven en speciale evenementen. Daarnaast zijn er 50 teams beschikbaar om je bij aan te sluiten, waarbij je kleine verschillen merkt. Ook heb je natuurlijk het verschil in de kracht van het type auto. Tel daarbij de multiplayermogelijkheden bij op en je hebt een racegame die je heel wat uren bezighoudt.

Xbox Games with Gold
Lekker zonnetje (Bron: Big Ben Interactive)

Soms frustrerend

Toch slaat de moeilijkheidsgraad wat mij betreft soms een klein beetje door. Zeker wanneer het soms op enkele seconden aankomt, is het best wel vervelend dat je op een nogal smalle weg op hoge snelheid een steen mist die er voor zorgt dat je crasht. Dan ben je net vijf minuten in opperste concentratie en zorgt zo onbenullig ding er voor dat het allemaal voor niks is. Als purist zeg je dan dat dat het spannend maakt. Maar toch had het fijn geweest als je in de race één keer een rewind-functie kon gebruiken en dat je daarvoor dan een straf van een paar seconden pakt.

Pas op voor die steen (Bron: Big Ben Interactive)

WRC 8 is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. In oktober komt de game ook nog uit op de Nintendo Switch. Heb je een PlayStation 4 of een Xbox One? Dan hebben we goed nieuws. We mogen namelijk voor die platformen een exemplaar weggeven. Het enige dat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected]. Geef daarbij aan voor welk platform je de game wilt ontvangen en wat het adres is waar de game naar toe kan worden gestuurd. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen