[REVIEW] Star Wars Pinball: De perfecte tussendoor-game

Games Jelle van Es 23 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Voordat games populair werden in de arcadehal, was het met name de flipperkast die hoogtijdagen vierde. Die tijd ligt inmiddels achter ons, maar gelukkig kun je via games het gevoel van de flipperkast blijven beleven. Ontwikkelaar Zen Studios heeft al heel wat pinball-games uitgebracht. Hun nieuwste game is Star Wars Pinball.

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een flipperkast-game die draait om de verschillende Star Wars-tafels. Er zijn er in totaal 19, waarvan de meesten echt goed zijn uitgewerkt. Ik heb er flink wat uren mee doorgebracht. Dit zijn de vijf punten die het meest zijn opgevallen.

Zo enorm veel content

Eén van de absoluut sterkste punten van Star Wars Pinball is te vinden in het feit dat de game volgestopt zit met content. 19 flipperkasten is echt een behoorlijk aantal, zeker als je van plan bent om overal flink wat tijd in te gaan steken en op zoek te gaan naar de highscore. Elke kast heeft zijn eigen manier van spelen en zijn speciale routes. Ook kun je van alles en nog wat ontdekken. De ervaring leert me dat je pas na een potje of tien door hebt hoe een kast werkt en wat je precies moet doen om een speciale actie te triggeren. Zodoende is het een game die je vele uren zoet houdt.

Star Wars Pinball
(Bron: Zen Studios)

Career-modus is geniaal

De meeste flipperkast-games die ik heb gespeeld zijn een verzameling van losse kasten waarbij je dan probeert de hoogste score neer te zetten en die te verbeteren. Dat is natuurlijk mogelijk in Star Wars Pinball, maar de game doet ook wat anders. Er zitten een heuse career-modus in, die je meeneemt langs allemaal verschillende challenges over verschillende flipperkasten. Het is een leuke manier om kennis te maken met de kasten en te begrijpen wat voor challenges je allemaal voorgeschoteld krijgt. De ideale toevoeging voor wanneer je de game alleen speelt.

(Bron: Zen Studios)

Ideaal om er even bij te pakken

De Nintendo Switch is wat mij betreft de perfecte spelcomputer om steeds even mee te gaan spelen. Natuurlijk zijn er games die perfect zijn voor sessies van een paar uur, maar ik pak hem er meestal bij om even een kwartiertje of een half uurtje los te gaan. Star Wars Pinball is daar echt de perfecte game voor. In de avonduren op de bank of in de trein naar werk pak ik graag mijn Nintendo Switch er bij om even snel één of misschien twee potjes te spelen. Waar je bij sommige games na een tijdje er klaar mee bent, is het simpele concept van de game goed genoeg om voor altijd op je Switch te houden en telkens er bij te pakken.

Star Wars Pinball
Eén van de kasten (Bron: Zen Studios)

Horizontaal en verticaal te spelen

Daarnaast is het tof om te zien dat je de game op twee verschillende manieren kunt spelen. Ten eerste heb je de gewone mogelijkheid waarbij je de Nintendo Switch in een handheld-modus speelt of aansluit op je televisie. Dan krijg je een goed overzicht van de tafel. Heb je liever een ervaring die beter past bij de vorm van een flipperkast? Dan is het goed om te weten dat je de game ook verticaal kunt spelen. Het wisselen in view is een kwestie van een optie aanvinken en vervolgens gebruik je dan het touchscreen om je flippers te bewegen.

(Bron: Zen Studios)

Alleen of met anderen

Star Wars Pinball is wat mij betreft een ideale game om je in eentje te spelen. Maar de game kent ook een hot seat-modus om samen met een vriend of vriendin te beleven. Dan kun je de controller of de Nintendo Switch doorgeven en proberen om elkaars score te verbeteren. Ook heb je diverse online mogelijkheden in de game zitten en daar scores van vrienden af te troeven.

(Bron: Zen Studios)

Star Wars Pinball is zodoende een zeer waardevolle toevoeging aan je collectie. De game is nu beschikbaar op de Nintendo Switch. Als je meer wilt lezen over gaming, dan hebben we hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen