Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

[REVIEW] Star Wars Squadrons: strijden in de ruimte

Uitgever Electronic Arts heeft inmiddels al een flink aantal jaar de Star Wars-licentie op zak. In die tijd zijn er een aantal leuke games uitgebracht, waarbij voor de Star Wars Battlefront-reeks er één is die me veel plezier heeft gegeven. Met Star Wars Squadrons kregen we het nieuwste avontuur. Deze keer een game die zich volledig focust op gevechten in de ruimte. En dat pakt goed uit. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Multiplayer is top

Star Wars Squadrons is vooral een multiplayergame (zie het punt van de singleplayer hieronder), waarbij je in vijf tegen vijf gevechten terecht komt. Daarbij kun je zelf kiezen met wat voor soort ruimteschip je het gevecht in wilt gaan. Elke class in de game heeft zijn eigen rol en meerwaarde en door dit met elkaar te combineren krijg je een prachtig tactisch geheel. Je wilt echt samenwerken om zo op die manier de winst naar je toe te trekken.

Star Wars: Squadrons
Strijd er op los (Afbeelding: Electronic Arts)

Enorm toffe gevechten

En als je dan in aanraking komt met een vijand, dan kun je je opmaken op een heerlijke dogfight, waarmee je echt flink losgaat. De lasers en raketten die je dan afvuurt geven je het gevoel alsof je zelf in een Star Wars-film zit. Helemaal wanneer je te maken krijgt met een vijand die aan je gewaagd is, ga je op het puntje van je stoel zitten en hoop je op die manier als winnaar uit de strijd te komen. Lukt dat niet, dan is dat eigenlijk niet heel erg, aangezien de spanning van de strijd eigenlijk al de beloning is.

Star Wars- Squadrons 8
Spannende gevechten (Afbeelding: Electronic Arts)

Visueel is Star Wars Squadrons behoorlijk mooi

Het helpt daarbij dat Star Wars Squadrons er goed uit ziet. Het voordeel van gevechten in de ruimte is dat je als ontwikkelaar niet met heel erg veel detail hoeft te werken. Daardoor kun je prachtige grootse dingen neerzetten en mix je dat met lichteffecten. Het resultaat mag er zijn. In de ruimte is het echt een mooie game. Dat is wel iets minder wanneer je in de hangar bent, maar ook dan weet de game redelijk goed te overtuigen.

Star Wars: Squadrons
Ziet er goed uit (Afbeelding: Electronic Arts)

Vriendelijk prijsje

Games worden steeds duurder. Zeker met de komst van de nieuwe generatie spelcomputers gaan gameprijzen weer omhoog. Wat dat betreft is het fijn dat Star Wars Squadrons voor vier tientjes in de winkel ligt. Vaak is het zo dat een lage prijs iets zegt over de kwaliteit, maar dat is in dit geval zeker niet zo. Daardoor kun je net wat makkelijker de stap zetten om de game in huis te halen.

Star Wars: Squadrons
Nette prijs (Afbeelding: Electronic Arts)

Singleplayer van Star Wars Squadrons stelt niet veel voor

Ja, Star Wars Squadrons kent ook een story mode. Maar wees verstandig en verwacht daar niet al te veel van. Er was ook niet veel focus van te voren op deze modus en dat zie je er aan af. Het verhaal zelf stelt niet heel erg veel voor en de dialogen die je krijgt voorgeschoteld kun je eigenlijk beter over slaan. Je mist er op het optreden van een aantal bekende Star Wars-personages niks aan. Enkel om je een beetje op weg te helpen met de controls kan de modus je een bepaalde meerwaarde geven. Het is beter om de game echt als multiplayer titel in huis te halen.

Star Wars Squadrons is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!