[REVIEW] Tokyo Mirage Sessions #FE Encore: Krijgt een tweede kans

Games Jelle van Es 16 jan 2020
Leestijd: 4 minuten

De Wii U was geen succes voor Nintendo. Wereldwijd waren de verkoopcijfers zeer matig. En als gevolg daarvan zijn er veel games verschenen die nooit zijn opgepakt. Tokyo Mirage Sessions #FE is daar een goed voorbeeld van. Gelukkig krijgt die game, net als veel andere Wii U-games, een tweede kans op de Nintendo Switch

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is een game die niet voor iedereen geschikt is. Dit is namelijk een titel die heel erg Japans is. Persoonlijk hou ik daar wel van, maar het is zeker niet aan iedereen besteed. De game speelt zich af in Tokio, waar een groep jongeren probeert naam voor zichzelf te maken als entertainers. Op een dag komt er daarbij een twist, wanneer je uit het niets in een alternatieve wereld wordt getrokken. Daarin zijn er een soort demonen die ‘mirages’ genoemd worden die de aanval openen. Gelukkig kun jij een pact volgen met een eigen mirage en op die manier vecht je terug. Het is een JRPG met vele elementen en mogelijkheden. Dit zijn daarbij de punten die mij zijn opgevallen.

Toffe visuele stijl

Hoewel de Nintendo Switch krachtiger is dan de GameCube, heb je eigenlijk niet echt het idee dat je een game speelt die zeven jaar oud is. Natuurlijk, bepaalde omgevingen zijn wat groffer, maar dankzij de zeer vrolijke en toffe visuele stijl is dit een game die echt van het beeldscherm afspat. Dat komt het beste tot zijn recht in de verschillende animaties die de game rijk is. Dat zijn echt de grote beloningen en zijn stukken waarbij je even lekker achterover kunt leunen om het op je te nemen.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
Animaties als beloningen (Bron: Nintendo)

Fire Emblem-elementen zijn interessant

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is een combinatie tussen de werelden van Shin Megami Tensei en Fire Emblem. Die komen het beste naar voren in de vorm van de mirages waar jij een bond mee sluit. Deze zijn namelijk gebaseerd op personages uit de reeks. Daarnaast is het net als in Fire Emblem mogelijk om deze mirages te verbeteren en ze uiteindelijk door te laten groeien naar een betere en sterkere classes. Ook zie je net als bij Fire Emblem dat jouw normale personages bij het doorgroeien naar een nieuw level voorzien worden van willekeurige stats-verbeteringen. Toch is dit meer een game die geschikt is voor de fan van de Shin Megami en Persona-reeks. Je bent namelijk voornamelijk door dungeons aan het vechten en krijgt daar te maken met verschillende demonen die je in korte gevechten uit schakelt.

Vechtsysteem is interessant (Bron: Nintendo)

Veel content, plus extra’s

Net als veel andere JRPG’s is Tokyo Mirage Sessions #FE Encore een game waar je echt een hele tijd mee los kunt gaan. Vele uren kun je losgaan met de game. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt deze Nintendo Switch-versie ook nog een stuk extra content in de vorm van de Area of Aspiration. Daarin kun je nieuwe dingen vrijspelen. Ook krijg je toegang tot drie extra kerkers, die tot nu toe enkel via DLC waren binnen te hengelen.

Nadenken over alles wat je in de game kunt doen (Bron: Nintendo)

Bekende wijken in Tokio

Ik ben groot van Japan en dan met name van Tokio. Die stad is echt mijn grote liefde en elke keer als ik daar weer ben, voel k me thuis. Mocht je ooit in de stad zijn geweest, dan zul je in de game verschillende weken herkennen. Zo kun je onder andere een bezoekje brengen aan Shibuya en Harajuku. Hoewel ze niet perfect zijn nagemaakt, zijn ze wel zeer herkenbaar en is het leuk om die locaties te bezoeken.

Shibuya (Bron: Nintendo)

Hier en daar wat overweldigend

Als je denkt even je verstand op nul te zetten en los te gaan met Tokyo Mirage Sessions #FE Encore, dan heb je het mis. Dit is een game die behoorlijk overweldigend kan overkomen. Zeker aan het begin van de game wordt er van alles en nog wat op je afgevuurd en krijg je vele verschillende elementen om mee aan de slag te gaan. Neem daar echt even de tijd voor en laat het op je inwerken, want wie dingen mist, maakt het zichzelf onnodig moeilijk.

Eigenlijk is dit geen game om bij te rusten (Bron: Nintendo)

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore is zodoende een game voor de liefhebber van de Japanse games. De game is nu beschikbaar voor de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen