[REVIEW] Tony Hawk Pro Skater 1 en 2: Klassiek en modern komen samen

Games Jelle van Es 7 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

De laatste jaren zijn er vele verschillende remakes en remasters uitgekomen. Sommigen voelden wat goedkoop en overbodig aan, terwijl anderen me zeer enthousiast maakten. Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 behoort zonder twijfel tot de laatste categorie. Dit is namelijk een game die een perfecte balans brengt tussen nostalgie en moderne gameplay.

Dat gevoel had ik al toen ik een tijdje geleden aan de slag ging met de zogenaamde Warehouse-demo van de game. Die liet zien wat de potentie was van de volledige Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 ervaring. En laten we eerlijk zijn: Warehouse is niet het meest spannende level in de game. En als één van de minste maps al zoveel lol kan brengen, dan weet je eigenlijk wel dat het totale product top is. En dat is deze game. Dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Gameplay is zo goed in Tony Hawk Pro Skater 1 en 2

Qua vaardigheden ben ik eigenlijk een hele slechte speler in Tony Hawk Pro Skater 1 en 2. Combo’s langer dan tien haal ik vaak al niet, maar dat maakt niet echt uit. Ik heb er zo enorm veel plezier mee. Bovendien merk ik dat langzaam beter wordt in de game, waardoor ik de stille hoop heb dat mijn scores hoger gaan worden. Aan de gameplay zelf ligt het niet. Het geheel zit technisch in elkaar en wanneer je een beetje door hebt wat je moet doen, rijg je de verschillende combo’s redelijk achter elkaar aan. Het gevoel dat het lukt om een dikke jump trick te landen en die via een andere actie door te laten trekken naar een grind-element is daarbij werkelijkwaar fantastisch.

Tony Hawk's Pro Skater 1 en 2
Heerlijk gevoel (Afbeelding: Activision)

Genoeg content

Zoals gezegd heb ik best wat tijd gestoken in het Warehouse-demo level van Tony Hawk Pro Skater 1 en 2. De replaywaarde van de game is hoog, zeker nu je allemaal verschillende challenges voorgeschoteld krijgt om je daar op stuk te bijten. En dan kun je die levels ook nog gaan herspelen om hogere scores neer te zetten en de challenges te voltooien. Tel daar de verschillende maps en de diverse skaters bij op en je hebt een game die garant staat voor vele uren gameplezier.

Vele locaties (Afbeelding: Activision)

Fijne soundtrack

En wanneer je Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 speelt, dan kun je genieten van de fijne soundtrack. De game maakt daarbij gebruik van een mix tussen oude en nieuwe nummers. Je hebt dus nostalgie en fijne nieuwe tunes. De ontwikkelaar heeft het daarbij goed voor elkaar gekregen dat bijna elk nummer in de game lekker klinkt. Een heerlijke titel om je headset op te zitten en met je hoofd mee te deinen op de beats.

Tony Hawk's Pro Skater 1 en 2
Je hoort de game al bijna (Afbeelding: Activision)

Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 ziet er goed uit

Een laatste punt dat ik in deze review van Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 wil benoemen is dat het geheel er goed uit ziet. Nee, het is zeker niet de mooiste game van het jaar, maar zeker wanneer je het vergelijkt met het origineel ziet het er gewoon goed uit. Omgevingen nodigen uit om verkend te worden, de animaties van de verschillende moves zien er goed uit en de framerate is stabiel. Daardoor kun je echt goed genieten van de gameplay. En als je dan valt, dan word je snel weer op je board gezet om een nieuwe reeks aan tricks op te zetten.

Visueel dik in orde (Afbeelding: Activision)

Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 is nu beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen