[REVIEW] Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord

Gamen op de pc is iets dat steeds vaker wordt gedaan. Het heeft natuurlijk bepaalde voordelen. Zeker wanneer je gebruik maakt van krachtige hardware, ziet je game er goed uit. Maar daar betaal je dan wel de hoofdprijs voor. Als je dan ook nog een high-end gamingtoetsenbord wil scoren, dan heb je wel een hele dikke portemonnee nodig. Wat dat betreft is het geen verkeerd idee om te kijken naar het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord.

Het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord is zeker niet de goedkoopste op de markt, maar voor een prijs van rond de 130 euro krijg je wel heel wat elementen die je normaal gesproken pas krijgt bij toetsenborden van rond de 180 euro. Ik heb er een tijdje mee gewerkt en mee gegamet en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord is uitgebreid

Als je op zoek bent naar een toetsenbord die van vele markten thuis is, dan is het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord een goede keuze. Dit is er namelijk één die bijna van alle gemakken is voorzien. Zo kun je lekker gaan spelen met de verschillende lichtjes er op en die in profielen verwerken. Denk daarbij aan de mogelijkheid om de WASD-knoppencombinatie groen te maken en de rest rood. Deze profielen kun je vervolgens op het toetsenbord wisselen. Verder is er een handige volumedraaischijf en kent hij een paar multimedia keys. Ook is het handig dat er in het toetsenbord nog een USB-aansluiting zit om zo je smartphone op te laden. En tot slot is er nog een audio ingang op te vinden.

Vijf macro knoppen

Wanneer je een echt fanatieke gamer bent en losgaat met de meest ingewikkelde games, dan is het goed om te weten dat het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord voorzien is van een vijftal macro knoppen. Deze kun je voorzien van verschillende opdrachten. Denk daarbij aan een paar opdrachten achter elkaar die een personage in een MOBA moet uitvoeren of het snel omdraaien van 180 graden in een schietspel. Het is even klooien met de speciale software, maar als je het maximale uit je game wilt halen, dan is dit zeker een handige toevoeging.

Links de vijf macro knoppen (Afbeelding: Patriot)

Palm Rest is makkelijk toe te voegen of te verwijderen

Ik werk al sinds maart voornamelijk thuis en zit dan veel op mijn eigen werkkamer. Uren achter elkaar met werk bezig en het testen van games is daarbij meer de regel dan de uitzondering. Dan is het wel fijn dat je lekker zit. De Palm Rest van het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord is wat dat betreft een fijne toevoeging. Zeker wanneer je een paar uur achter elkaar een game speelt, is het fijn dat je op die manier je handen kunt laten rusten. En als het even te veel ruimte inneemt, dan is het net zo makkelijk er vanaf te halen en weg te leggen.

Viper V770
Makkelijk aan te passen (Afbeelding: Patriot)

Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord tikt lekker

Ik ben wel een liefhebber van een mechanisch toetsenbord en wat dat betreft valt deze variant zeker niet tegen. De toetsen tikken uitstekend en je krijgt een goede feedback van hetgeen dat je doet. Wel is het geheel wat gehorig. Dus als je dit toetsenbord wilt gebruiken en er zijn andere mensen in de buurt, hou er dan wel rekening mee dat niet iedereen zo blij is met het accessoire waar je op werkt.

Tik, tik,tik (Afbeelding: Patriot)

Twee USB slots nodig

Het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord is dus van vele markten thuis. Toch kent het wel een klein nadeel. Om hem goed te gebruiken, moet hij met twee USB-porten worden aangesloten. Zeker wanneer je al wat accessoires op USB (in mijn geval een controller, een headset, een muis en een oplader voor mijn smartphone) hebt aangesloten, dan kan dit wel een extra belasting zijn. Zeker als je hierbovenop ook nog zou willen werken met een aparte microfoon, camera en capture-unit. Dan is zo’n extra USB-port wellicht iets te veel van het goede.

Aanslag op je USB-porten (Afbeelding: Patriot)

Het Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord is nu beschikbaar. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Viper V770 Mechanisch RGB toetsenbord
Sluiten