Er komt een Robocop-game, maar die mag je gelijk vergeten

Games Jelle van Es 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Mocht je zijn opgegroeid in de jaren 80 en 90, dan is de kans groot dat je de film Robocop wel eens hebt gezien. De film van de Nederlander Paul Verhoeven is een absolute Sci-Fi-klassieker.

En nu, zo’n 25 jaar na de originele release besloot iemand in een bedrijf dat het goed was om een Robocop-game te maken. Dat bedrijf is Teyon en daarom kun je deze game eigenlijk gelijk vergeten.

Robocop met alarmbellen

Want Teyon is de ontwikkelaar van games als Terminator: Resistance en Rambo: The Videogame. En dat zijn titels die gelden als absolute baggergames. Het lijkt er op dat deze partij het fijn vindt om een licentie van een oude film te pakken en die dan om te zetten naar een game. En daar wordt dan niet de liefde in gestoken die het eigenlijk verdient. Wat dat betreft is de kans groot dat Robocop: Rogue City een titel wordt die je snel mag vergeten. De teaser waarmee de game werd aangekondigd gaf eigenlijk ook niet al te veel hoop.

Naast deze teaser zijn er ook een paar screenshots verschenen van Robocop: Rogue City. Is dat een reden om slingers op te hangen en de polonaise in te zetten? Wat mij betreft niet. Ik snap dat de stad Detroit in de films grauw en verpauperd is, maar dat geeft mij niet heel erg veel zin om de game straks te gaan spelen. Bekijk de beelden hieronder.

Robocop: Rogue City
De held in kwestie (Afbeelding: Teyon)
De stad (Afbeelding: Teyon)
Robocop: Rogue City
Criminelen die vast stoute dingen doen (Afbeelding: Teyon)

Origineel verhaal

Het enige wat nog enigszins positief is aan Robocop: Rogue City is dat de maker er voor kiest om een origineel verhaal te vertellen. Daarbij speel jij dus de rol van Robocop, die vroeger bekend stond als Alex Murphy. Het geheel is gebaseerd op de eerste drie films. De game moet ergens in 2023 gaan uitkomen. Met een beetje geluk ben je de game dan alweer helemaal vergeten en lekker bezig met titels die je tijd wel waard zijn. Of je speelt Mortal Kombat, waar hij als personage in zit.

Mortal Kombat 11: Aftermath-uitbreiding brengt veel nieuwe content

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen