Rowan Atkinson haalt uit naar cancelcultuur en heeft nieuws over typetje

Films & Series Jeroen Kraak 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Rowan Atkinson kennen we natuurlijk vooral als Mr. Bean en Johnny English. Nu komt hij mogelijk terug met een oud typetje.

Rowan Atkinson is een van de grootste comedians ter wereld. Met zijn creatie Mr. Bean wist hij indruk te maken bij het grote publiek. Ook kennen we hem natuurlijk als Johnny English.

Rowan Atkinson als Blackadder

Voor die typetjes brak Atkinson echter al door met een andere serie: Blackadder. De serie uit de jaren ’80 gaat over prins Edmund Blackadder die er alles aan doet om de troon van zijn vader en broer te kapen. Mogelijk krijgt die serie nu een revival.

Vechten tegen Facebook en YouTube

In een interview met Radio Times (via Deadline) laat de Atkinson zich kritisch uit over de maatschappij. Hij vindt dat het veel te veel gepolariseerd is, wat hem zorgen baart voor de vrijheid van meningsuiting in de toekomst. “Er is een probleem dat een algoritme bepaalt wat we zien, wat zorgt voor een simpele kijk op het leven. Het is alsof groep je dwingen om voor of tegen iets te zijn. ‘En als je tegen ons bent, verdien je het om gecanceld te worden.’”

Atkinson vindt het belangrijk dat we meerdere opinies horen. “Het is nu alsof we terug zijn in de middeleeuwen met het digitale tijdperk. Alsof ze online weer op zoek te zijn om iemand op de brandstapel te gooien. Het is angstig voor iedereen die slachtoffer daarvan wordt en dat maakt me bang voor de toekomst.”

Over de middeleeuwen gesproken, hij hint daarbij ook naar een nieuwe revival van Blackadder: “Dat is zeker niet onmogelijk. Dat is zo optimistisch als ik kan zijn en ik speculeer er liever niet over wanneer het ook echt kan uitkomen.”

Het einde van Mr. Bean?

Overigens zit Rowan Atkinson echt niet stil. Hij is op dit moment bezig om een animatiefilm van Mr. Bean te maken. “Het is makkelijker om het karakter vocaal dan fysiek te spelen. De druk die op de ‘echte’ Mr. Bean ligt is niet fijn. Ik vind het stressvol en vermoeiend en ik kijk er naar uit om dit niet meer te doen.”

Atkinson is nu ook bezig met een serie voor Netflix. Man vs Bee bestaat uit tien afleveringen van sketches die gaan over een man die in oorlog is met een bij in een luxueus huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!