Drie verschillende acteurs gaan Batman spelen in 2022

Films & Series Jeroen Kraak 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

DC Comics en Warner Bros. hebben grootse plannen met Batman. Drie acteurs kruipen in de rol van superheld Bruce Wayne.

Michael Keaton, Robert Pattinson en Ben Affleck spelen in 2022 allemaal Batman. Dat laat The New York Times-reporter Brooks Barnes weten na een interview met DC Films-president Walter Hamada.

Paralelle universums met Batman

Dat betekent dus dat we ook parallelle universums gaan zien bij de DC-films. Dat is overigens niets nieuws voor voor de fans, aangezien dit al tijden gebeurt in de verschillende strips over de suoperhelden. Wat er dus in de ene film gebeurt, hoeft dus geen gevolgen te hebben op de andere, omdat die zich afspeelt in een ander universum.

Barnes kreeg de vraag op Twitter van Néstor Betancor, een filmcriticus van de site Desde Hollywood. “Gebaseerd op jouw artikel met Hamada hebben sommige fans geïnterpreteerd dat WB twee franchises met Batman doet, een met Pattison en een ander met een nieuwe acteur. Is dat correct, of refereer jij hieraan als Keaton als deel van een non-Batman-centraal verhaal. Barnes antwoordde hierop met “Keaton”.

Keaton kruipt weer in de rol van de superheld

De meest verrassende naam in het rijtje is natuurlijk Michael Keaton. De acteur is inmiddels 69 jaar oud waarbij hij dus een oude Batman wordt. Hij speelt in dezelfde film waarin Ben Affleck de superheld speelt. De film zou zich afspelen in twee universums die met elkaar verbonden worden. Tevens is die film de laatste keer als Batman voor Affleck. Hij heeft eerder aangegeven dat hij het na deze film voor gezien houdt als de superheld.

Eerder speelde Keaton de rol al in 1989 en 1992. Het gerucht is dat hij een soort pop-up Batman wordt bij andere superheldenfilms. Een soort rol die Samuel L. Jackson speelt in het MCU. Daar komt Nick Fury in de verschillende Marvel-films voor.

Robert Pattinson heeft Batman nog niet eerder gespeeld. Zijn films zullen zich afspelen op ‘Aarde 2’, dat is dus losstaand van de karakters op ‘Aarde 1’. Daar zijn dus bijvoorbeeld de bekende acteurs te zien zoals Gal Gadot als Wonder Woman.

Over hoe alle universums aan elkaar zijn verbonden, is nog niets bekend. “Ik denk dat niemand dit nog geprobeerd heeft,” vertelt Hamada.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!