WhatsApp Web maakt in betaversie einde aan grootste irritatie

Apps Mark Hofman 5 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp Web is een ontzettend handige manier om WhatsApp te kunnen gebruiken op je pc of mac. Maar er is één irritatie die het grootste deel van de gebruikers op dit moment hebben.

Gelukkig lijkt deze irritatie tot een einde te komen. WhatsApp Web is in de meest recente betaversie namelijk voorzien van een nieuwe, en vooral handige, functionaliteit.

WhatsApp Web maakt einde aan irritatie

De mensen van WABetaInfo komen de nieuwe functionaliteit in WhatsApp beta voor Android 2.21.1.1 voor het eerste tegen. Het gaat om de eerste update van 2021 die gebruikers vraag om de nieuwe gebruiksvoorwaarden te accepteren. Er zal qua algehele ervaring niet veel veranderen, maar de update komt wel met een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo zal het dus mogelijk zijn om WhatsApp Web te kunnen gebruiken zonder dat je telefoon in de buurt moet zijn. Op dit moment is dat wel een vereiste en dat zorgt bij een groep gebruikers voor ontevredenheid. Dat ziet WhatsApp ook en daarom wordt de ondersteuning van WhatsApp Web op dat gebied veranderd.

Naast deze wijziging zal het ook mogelijk zijn om gebruik te maken van een feature genaamd multi-device support. Hiermee is het mogelijk om WhatsApp tegelijkertijd om meerdere apparaten te gebruiken. Zo zit je niet alleen gebonden aan je smartphone of WhatsApp Web, maar zou je bij wijze van spreken ook aan de slag kunnen op een tablet.

WhatsApp Web geen smartphone
Link andere apparaten (Afbeelding: WABetaInfo)

Wanneer kunnen we de functie verwachten?

Als een nieuwe functionaliteit in een beta opduikt, dan kun je er meestal van op aan dat deze naar verloop van tijd ook in de volledige versie wordt uitgerold. Toch staat er nog een groot vraagteken bij de desbetreffende WhatsApp Web functie. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de feature opduikt in de nieuwe beta-versie, maar hij nog niet te gebruiken is. Er zijn op dit moment namelijk alleen maar verwijzingen te vinden naar de functie.

Vooral de multi-device support is iets wat we inmiddels al vaker zijn tegengekomen, dus de kans dat deze functie het daglicht ziet is groot. De kans dat er geen smartphone meer vereist is voor WhatsApp Web is overigens ook aanwezig. Zoals gezegd zorgt dit bij een grote groep gebruikers voor irritatie en dat heeft alles behalve een positieve invloed op de algehele gebruikservaring.

Benieuwd welke functionaliteiten we verwachten in 2021? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen