‘Safari ondersteunt WebRTC in iOS 11’

Apple rmens 8 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

De kans is groot dat je geen idee hebt wat WebRTC is. Toch is dit protocol dat real-time communicatie in onder andere audio en video mogelijk maakt onmisbaar op het moderne web. Het zorgt bijvoorbeeld dat Skype en Hangouts direct in de browser werken.

Google Chrome en Firefox ondersteunen WebRTC al tijden, maar in Safari is de ondersteuning voor real-time commuciatie opvallend afwezig. Daar gaat in iOS 11 en macOS 10.13 echter verandering in komen.

WebRTC in iOS 11 en macOS 10.13

Dat ondersteuning voor WebRTC naar iOS 11 en macOS 10.13 komt, blijkt uit code in WebKit. Safari maakt op de achtergrond gebruik van WebKit voor het renderen van pagina’s. Apple-medewerkers zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het toevoegen van ondersteuning voor WebRTC.

Klik/tap voor groter.

Nodig voor Skype, Hangouts en meer

Met WebRTC in Safari komt volledige ondersteuning voor real-time audio en video eindelijk naar iOS en de Mac. Het wordt dan bijvoorbeeld mogelijk om de webversie van Skype of Hangouts op de iPhone en Mac te gebruiken. Momenteel werkt dat niet omdat het WebRTC vereist. Uiteraard stellen de diensten iOS-apps beschikbaar en op de Mac is het mogelijk om een andere browser te installeren, maar native ondersteuning in Safari is een welkome verbetering.

iOS 11 tijdens WWDC 2017 onthuld

iOS 11 wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni onthuld en zal daarna in september voor iedereen beschikbaar zijn. De volgende iOS-versie krijgt naar verluidt ook slimmere energiebesparing, FaceTime-groepsbellen en Siri vanuit iCloud. Tot slot zouden de iPhone en iPad ook sneller gaan werken omdat iOS 11 volledig 64-bits wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen