Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 27 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Samsung behaalt hoogste winst in zes jaar tijd op smartphonegebied

Samsung lijkt het zeer goed gedaan te hebben op de smartphonemarkt, zo blijkt uit resultaten van een extern onderzoeksbureau. Het gaat dan in het bijzonder om het derde kwartaal van het jaar, waarin het bedrijf zowel Apple en Xiaomi voorbijgegaan is (maar wel in aparte categorieën).

Het derde kwartaal was een goed kwartaal voor Samsung als we alleen even naar smartphones kijken. Dit is namelijk het kwartaal waarin Samsung beter scoorde op de Amerikaanse markt dan Apple met zijn iPhone. Onderzoeksbureau Strategy Analytics liet eerder deze maand weten dat het Zuid-Koreaanse bedrijf meer dan 33 procent van de markt in handen had. Apple behaalde net geen 31 procent. Op de markt in India deed de elektronicagigant het ook uitstekend. Onderzoekbureau Canalys meldde daar eind oktober al over dat het bedrijf Xiaomi voorbijgegaan is als marktleider. En nu zijn er extra cijfers bekendgemaakt.

Samsung boert goed op smartphonemarkt

Uit onderzoek van het eerdergenoemde Strategy Analytics blijkt namelijk dat Samsung het hoogste winstaandeel behaald heeft op de wereldwijde smartphonemarkt. Daarmee is het bedrijf een stap dichterbij de dominante positie van Apple gekomen. Het winstaandeel van de Zuid-Koreaanse techgigant bedraagt namelijk 32,6 procent in het derde kwartaal, aldus de onderzoeker. In vergelijking met dezelfde periode van een jaar geleden is dat een enorme winst: toen stond het aandeel namelijk op 18,8 procent. Dit zijn tevens de hoogste cijfers die Samsung noteert sinds 2014, toen het aandeel 37,9 procent bedroeg.

Samsung Galaxy Unpacked
Galaxy (Afbeelding: Samsung)

De strijd in de top

Apple is vooralsnog het bedrijf dat wereldwijd het meeste geld verdient aan de verkoop van smartphones, met een winstaandeel van 60,5 procent (dat vorig jaar nog 66,9 procent was). Daar waar Apple tijdens de bespreking van kwartaalcijfers moest laten weten dat de verkoop van de nieuwe iPhones wat tegenviel, kon Samsung juist laten zien dat het beter gaat. Als we kijken naar het aantal verscheepte smartphones, dan hebben de Zuid-Koreanen een hoog marktaandeel van 21,9 procent in handen. Het Chinese Huawei heeft 14,1 procent, Xiaomi heeft 12,7 procent en Apple heeft momenteel 11,9 procent in handen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!