Samsung komt met eerste under-display camera, maar niet voor smartphones

Gadgets Wesley Akkerman 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung heeft een teaser uitgebracht voor een product waarbij de camera daadwerkelijk onder het scherm geparkeerd zit. Je zou wellicht verwachten dat het om een smartphone gaat, maar niets is minder waar. Dat betekent niet dat we die smartphone niet mogen verwachten; dit jaar zou een model met deze techniek moeten gaan verschijnen.

Als we de geruchten mogen geloven, dan werkt Samsung al een tijdje aan een smartphone waarbij de camera onder het scherm zit (dus niet erin, zoals we nu veelal tegenkomen). Die telefoon komt mogelijk dit jaar uit, maar het is dan niet het eerste product met zo’n soort camera. Twitteraar Ice Universe heeft namelijk een teaser van het Zuid-Koreaanse bedrijf geplaatst waarin we een ander product met een under-display camera te zien krijgen. De post is gebaseerd op een bericht van de Galaxy-fabrikant die verscheen op Weibo. De under-display camera komt eerst naar laptops toe.

Under-display camera van Samsung

In de onderstaande teaser is te zien hoe de technologie achter de under-display camera ervoor zorgt dat laptops een screen-to-body ratio van 93 procent kunnen krijgen. Dat is dus bijna een randloze ervaring, maar nog niet helemaal. Dit type scherm is 1 millimeter dun en weegt 130 gram. Samsung Display heeft vooralsnog geen details vrijgegeven over het zogenaamde Blade Bezel-display, dus we moeten nog even bekijken of dergelijke laptops dit jaar verschijnen.

De eerste smartphone die Samsung dit jaar mogelijk uitbrengt met een under-display camera is mogelijk de onaangekondigde Galaxy Z Fold 3. Dat is de opvolger van de in 2020 gelanceerde Galaxy Z Fold 2, een Android-telefoon die veel furore gemaakt heeft vanwege zijn opvouwbare karakter. Die telefoon moet in de tweede helft van 2021 gaan verschijnen, waardoor het nu waarschijnlijk niet lang meer duurt voordat we meer over de technologie te horen krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ice Universe

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen