Geen Snaps voor Donald: Trump permanent verbannen van Snapchat

De populaire videodeelapplicatie Snapchat heeft besloten het account van Donald Trump permanent op te schorten. Hij is daar niet meer welkom. De gekozen term van het bedrijf is ‘indefinitely’ en dat is in goed Nederlands: voor onbepaalde tijd. Dat besluit werd vorige week al genomen.

Inmiddels is die tijdelijke ban omgezet naar een permanente ban, waardoor Donald Trump dus niet meer in staat is om via de populaire applicatie te communiceren met z’n achterban. De reden achter dit besluit heeft te maken met de grote, gewelddadige menigte die Trump eerder deze maand op het Capitool afstuurde. Daarbij zijn mensen gewond geraakt en zijn er ook mensen omgekomen. Er zijn veel spullen stukgemaakt en gestolen. De mensen die daar aanwezig waren, kunnen rekenen op consequenties die ze eerst niet voor mogelijk hielden. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet meer vliegen. Axios is het eerste medium dat over de ban geschreven heeft.

Donald Trump verbannen van Snapchat

Een vertegenwoordiger van Snapchat heeft een verklaring afgegeven tegenover The Verge. In het belang van de openbare veiligheid is besloten voor deze heftige maatregel. Hiermee hoopt Snapchat een bijdrage te kunnen leveren in de strijd tegen misinformatie, racisme en het opwekken van geweld. Dat gaat bovendien allemaal tegen de richtlijnen in van het bedrijf. Op basis daarvan is de ban uitgedeeld.

Last week we announced an indefinite suspension of President Trump’s Snapchat account, and have been assessing what long term action is in the best interest of our Snapchat community. In the interest of public safety, and based on his attempts to spread misinformation, hate speech, and incite violence, which are clear violations of our guidelines, we have made the decision to permanently terminate his account.

Niet alleen Snapchat

Daarnaast is het zo dat Donald Trump meerdere keren geprobeerd heeft die richtlijnen te overtreden. Het team van Snapchat heeft het team van Trump meerdere waarschuwingen gegeven voor het gedrag. Maar daar kwam geen gehoor op. De ban gaat in op 20 januari. Naast Snapchat hebben ook Twitter en Facebook de profielen van Trump voor onbepaalde tijd geblokkeerd.

Axios

Reageer op artikel:
Geen Snaps voor Donald: Trump permanent verbannen van Snapchat
Sluiten