Donald Trump geblokkeerd: Twitter, Facebook, Snapchat en Instagram grijpen in

Tech Mark Hofman 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Het was chaos in de Verenigde Staten gisteravond. Duizenden Donald Trump-supporters wisten, met lichte motivatie van de president zelf, de US Capitol binnen te dringen en richtte ravage aan. De groep mensen is het niet eens met de manier waarop de verkiezingen zijn gelopen.

Donald Trump, die op dit moment nog steeds de President van de Verenigde Staten is, deed overigens weinig aan de situatie. Sterker nog: hij gooide nog wat olie op het vuur via social media. Reden genoeg voor bedrijven om het account van de president te blokkeren.

Donald Trump geblokkeerd op Facebook en Instagram

In de afgelopen weken heeft de Amerikaanse President Donald Trump niets anders geroepen dan dat de verkiezingen niet kloppen. Hij heeft naar eigen zeggen de verkiezingen gewonnen en er is fraude gepleegd om hem dwars te zitten. Iets dat zijn aanhangers inmiddels ook sterk geloven. Het is dan ook niet heel gek dat het gister helemaal mis ging toen de president zijn aanhangers opriep op naar de US Capitol te gaan. Toen dat eenmaal gebeurde publiceerde Donald Trump een video op Twitter, waarin hij bleef volhouden dat de verkiezingen van het volk gestolen zijn. Tussen de regels door zei de president dat de mensen naar huis moesten gaan, maar het overgrootte deel van de video zorgde voor extra motivatie. Reden genoeg voor Twitter, Facebook, Instagram en Snapchat om het account van de president te blokkeren.

Facebook greep al vrij vroeg in. Zo werd niet alleen de video van de president verwijderd, maar werd zijn hele account al vrij snel geblokkeerd. Zo was op Twitter het volgende bericht te lezen:

Adam Mosseri, hoofd van Instagram, maakt vervolgens bekend dat het account van de president ook op Instagram voor 24 uur is geblokkeerd.

Ook op Twitter en Snapchat

Twitter zelf plakte al een label op de video van Trump. Deze was alleen te quoten in een tweet, maar er kon niet op gereageerd worden. Ook was simpelweg retweeten of de tweet uberhaupt liken geen optie. Uiteindelijk heeft Twitter ervoor gekozen om het account van Donald Trump 12 uur lang op slot te zetten. Zo kan de president geen tweets versturen, maar is hij wel in de mogelijkheid om bepaalde tweets te verwijderen. Doet de president dat niet, dan kan zijn account zomaar verbannen worden.

Snapchat heeft het account van Donald Trump ook geblokkeerd. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De president verloor in juni dit jaar ook al toegang tot het platform.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen