Samsung Food is de revolutionaire app die ik blijkbaar al mijn hele leven mis

Apps Jeroen Kraak 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Samsung is prominent aanwezig op de IFA. Niet alleen heeft het tweede-generatie Freestyle laten zien, maar het introduceert ook de ideale app voor voedsel op basis van AI: maak kennis met Samsung Food.

Samsung streeft ernaar om met de tweede-generatie Freestyle  je Smart TV overbodig te maken. Hetzelfde streven heeft het in relatie tot alles wat met voedsel te maken heeft. Samsung Food werkt op basis van AI en is volledig gepersonaliseerd op jouw profiel.

Dit is Samsung Food

Er zijn verschillende apps die zich richten op voeding en dranken. Toch verschillen ze allemaal. De een richt zich meer op het samenstellen van een ideaal boodschappenlijstje, de ander biedt recepten en de laatste telt alle calorieën die je binnenkrijgt. Samsung brengt dit alles samen in de nieuwe app en verbindt het ook nog met je gezondheid.

Samsung Food beschikt over een database met meer dan 160.000 recepten, stelt een persoonlijk maaltijdplan voor je op en bestelt online de ingrediënten en producten die je nodig hebt. Het enige wat je echt zelf nog moet doen, is koken.

Om dit alles mogelijk te maken, maakt Samsung Food gebruik van de kennis van Whisk, een voedselplatform dat het in 2019 heeft overgenomen. Dit platform gebruikte al AI om maaltijden voor te stellen op basis van gebruikersvoorkeuren en voedselseizoenen.

Slechts het begin

Voor Samsung is dit nog maar het begin. Het heeft zelfs plannen onthuld voor wat het in de toekomst allemaal met de app wil bereiken. Als je in de toekomst bijvoorbeeld een foto van je maaltijd maakt, moet de app ingrediënten herkennen en precies vertellen hoeveel voedingsstoffen en calorieën erin zitten. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, maakt de app een persoonlijk voedingsplan op basis van informatie uit Samsung Health.

De app. (Afbeelding: Samsung)

Samsung Food werkt niet alleen samen met je telefoon. Als je bijvoorbeeld een oven of een koelkast van het Koreaanse merk hebt, kan de app er ook mee communiceren. Zo kun je met de app je keukenapparatuur bedienen. Bovendien is de app te gebruiken op het scherm van bijvoorbeeld een slimme koelkast. Heb je die niet, dan is de app beschikbaar voor zowel Android als iPhone.

Nutteloze Samsung-app tovert je iPhone om tot opvouwbare smartphone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen