Smart TV nu écht overbodig door tweede generatie Samsung Freestyle

Televisies Jeroen Kraak 31 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

IFA 23 is in volle gang. Grote merken als Samsung zijn aanwezig om nieuwe producten aan de wereld te tonen. Bijvoorbeeld de tweede generatie Freestyle die je Smart TV nu echt overbodig maakt.

Samsung is actief op de tv-markt met diverse QLED– en OLED-modellen, en in de toekomst kunnen we zelfs microLED verwachten. Ondanks dit alles is een van de grootste aankondigingen tijdens IFA 23 een projector in plaats van een televisie.

Dit is de nieuwe Freestyle van Samsung

Tijdens een speciale perspresentatie liet Samsung meer zien van de tweede generatie Freestyle. Qua uiterlijk is deze hetzelfde als de eerste generatie van de projector, maar nu kun je er veel meer mee. Het is een echte vervanger voor je smart TV.

Het handige van de Freestyle is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Met de compacte batterij gaat hij drie uur mee. Bovendien is het mogelijk om een powerbank aan te sluiten, waardoor je nog langer kunt genieten van goed beeld, zelfs als je geen toegang hebt tot een stopcontact.

Smart TV nu écht overbodig door tweede generatie Samsung Freestyle
(Afbeelding: Jeroen Kraak)

Verander je huiskamer of je tuin in een bioscoop

De maximale grootte van het scherm is 100-inch, en dat bereik je wanneer de tweede-generatie Samsung Freestyle ongeveer 2,7 meter van de muur staat. Een nieuwe gimmick is dat je er zelfs 2 aan elkaar kunt koppelen. Hiermee haal je zelfs een schermgrootte van 160-inch. Hiermee verander je jouw huiskamer in een echte bioscoop.

Maar de nieuwe Samsung Freestyle is niet alleen geschikt voor films en series. In tegenstelling tot de vorige versie kun je met de nieuwe projector ook gamen. Sterker nog, Xbox GamePass is ingebouwd. Als je een abonnement hebt op de dienst, heb je geen Xbox Series S of X nodig om games via het apparaat te spelen, zelfs niet het nieuwe Starfield dat op 6 september uitkomt.

De schermgrootte is natuurlijk interessant, maar het draait ook om de kwaliteit van het beeld. De tweede-generatie Samsung Freestyle heeft een full HD-resolutie, en PurColor en HDR zorgen voor levendige kleuren.

Ook zijn er weer net wat betere chips aan de binnenkant, waardoor de nieuwe Samsung Freestyle net wat sneller scherp stelt dan zijn voorganger.

De Samsung Freestyle 2nd Gen is nu te koop bij verschillende winkels en heeft een adviesprijs van 999 euro.

JBL daagt Sonos uit met Authentics: klassieke look vol indrukwekkende functies

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen