Casetify onthult geheim iPhone 15 Pro op Europa’s grootste techbeurs

Smartphones Mark Hofman 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Slim is het niet, maar wel lekker. Terwijl Apple deze week de uitnodigingen verstuurde voor de onthulling van de iPhone 15 Pro, brengt Casetify het nieuwe ontwerp alvast naar IFA 2023.

Hoesjes van nieuwe smartphones, vooral die voor de iPhone, lekken online vaak uit. Maar het is uniek om ze tegen te komen op Europa’s grootste techbeurs. Heel uniek.

Geheime onthulling van iPhone 15 Pro door Casetify

Hoewel we nog even moeten wachten op de iPhone 15 Pro (Apple kondigt hem aan op 12 september), weten we al redelijk wat we kunnen verwachten. Er zijn niet veel veranderingen ten opzichte van het vorige model, maar er is wel iets nieuws.

Apple gaat waarschijnlijk de aankomende Pro-smartphones uitrusten met een actieknop. Deze functie is nu aanwezig op de Apple Watch Ultra en zal de schuifregelaar aan de zijkant van de iPhone vervangen.

De afgelopen maanden zijn er verschillende bronnen geweest die hebben bewezen dat deze wijziging eraan zat te komen. Op Europa’s grootste technologiebeurs (IFA 2023) konden we het echter met eigen ogen zien.

Onze vrienden van Bright waren slim genoeg om snel de camera erbij te pakken en het nieuwe hoesje, inclusief actieknop, vast te leggen.

Casetify onthult geheim iPhone 15 Pro op Europa's grootste techbeurs
(Afbeelding: Bright)

Allemaal erg toevallig

Casetify had overigens zelf een prima verklaring voor het uiterlijk van het hoesje. Volgens het bedrijf gaat het om een nieuw model voor de iPhone 14 Pro, terwijl de actieknop duidelijk verwijst naar de iPhone 15 Pro.

Het is dan ook geen toeval dat dit hoesje, zo vertelden ze aan Bright’s Wolter, net na de introductie van het nieuwe model op de markt verschijnt.

Hilariekoek!

Kan Casetify zomaar zoiets doen?

Persoonlijk kan ik wel genieten van de actie van Casetify, maar het is de vraag of Apple er ook om kan lachen. In theorie zou het bedrijf namelijk de voorwaarden van hun overeenkomst kunnen schenden.

Casetify onthult geheim iPhone 15 Pro op Europa's grootste techbeurs
(Afbeelding: Bright)

Apple zou bijvoorbeeld juridische stappen kunnen ondernemen, Casetify de toegang tot producten of informatie kunnen ontzeggen, of zelfs uitsluiting van toekomstige kansen kunnen overwegen.

Of het hoesje van de iPhone 15 Pro voor Apple een reden is om daadwerkelijk actie te ondernemen, weten we echter niet. Als we Casetify volgend jaar niet meer zien op de IFA, dan weten we in ieder geval genoeg.

Wat heeft Apple in petto voor de iPhone 15 Pro?

Maar goed, over twee weken komt Apple met de iPhone 15 Pro, en die actieknop lijkt zo goed als bevestigd.

Daarnaast hebben we de afgelopen maanden veel informatie gekregen over andere aspecten van de smartphone. We weten bijvoorbeeld veel over de kleurenopties, de schermranden en zelfs het camerasysteem.

Officieel nieuws is dat natuurlijk nog niet. Op woensdag 12 september 2023 introduceert Apple de iPhone 15-serie. Het bedrijf zal dit weer doen met een livestream die vanaf 19:00 uur Nederlandse tijd te volgen zal zijn.

Haal meer uit je iPhone met deze handige tips en magistrale apps

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen