Samsung laat futuristisch idee voor nieuwe telefoons zien

Smartphones Jeroen Kraak 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung is de grootste telefoonmaker van de wereld. Het Koreaanse merk werkt nu aan een bijzonder futuristisch concept voor de smartphone.

Samsung is er niet vies van om te experimenteren met nieuwe soorten smartphones. In het verre verleden was het een van de eerste merken die met een schuifbare telefoon op de markt kwam. Nu genieten we van een model dat we kunnen opvouwen. Maar daar blijft het in de toekomst wellicht niet bij. Het onderzoekt nu de mogelijkheden om een telefoon op te rollen. Want ja, waarom niet?

Een oprolbare smartphone

Hoe dat er precies uit gaat zien we in de eerste beelden. Phone Arena is namelijk op het spoor gekomen van drie patenten die Samsung heeft aangevraagd. Er lijken dan ook verschillende mogelijkheden zijn om de telefoon op te rollen al lijken ze allemaal niet even praktisch.

De techniek van de drie ontwerpen lijkt allemaal ongeveer hetzelfde. Het scherm zit op een soort rol en door er aan te trekken wordt deze uitgerold. Bij het eerste ontwerp zit er een rol aan de onderkant van het scherm, iets wat redelijk onhandig lijkt. Volgens Samsung een kosteneffectief ontwerp.

Samsung oprolbare telefoon
Optie 1. (Afbeelding: Phone Arena)

De tweede tekening lijkt echter wat realistischer. Hierbij wordt het scherm aan de zijkanten uitgerold. Hierdoor krijg je ook een realistischere vorm en waardoor het op een soort kleine tablet lijkt.

Samsung oprolbare telefoon
Optie 2. (Afbeelding: Phone Arena)

Het derde Samsung-ontwerp lijkt een beetje op het tweede, want ook daar wordt het via de zijkant uitgerold. In dat model zit de selfiecamera echter net wat anders. Het is net wat simpeler allemaal.

Optie 3. (Afbeelding: Phone Arena)

De toekomst voor Samsung

Oprolbare telefoons zien er behoorlijk futuristisch uit, maar de grote vraag is natuurlijk of ze ook echt op de markt zullen komen. Samsung doet het nu redelijk goed op de vouwmarkt. Van alle opvouwbare smartphones die op dit moment worden verkocht is zestig procent een Samsung.

Samsung pakt met de Galaxy S23 en S24 eindelijk grote frustratie aan

Toch hebben oprolbare telefoons wel een aantal voordelen ten opzichte van de opvouwbare variant. Misschien wel het meest fijne is dat de vouw in het beeld verdwijnt. Daarnaast neemt zo’n model ook wat minder ruimte in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen