Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

OPPO werkt aan Samsung Galaxy Z Flip rivaal (maar dan goedkoper)

De Samsung Galaxy Z Flip3 wist vorig jaar flink wat los te maken door een zelfde adviesprijs te hanteren als andere vlaggenschepen. Via die weg werden opvouwbare smartphones opeens “betaalbaar”.

OPPO verstaat, net als de meeste consumenten, iets heel anders onder betaalbaar. Het bedrijf werkt volgens geruchten aan een serieuze concurrent en kan de opvouwbare smartphone zomaar eens een heelstuk betaalbaarder gaan maken.

OPPO werkt aan Samsung Galaxy Z Flip-rivaal

De Samsung Galaxy Z Flip 3 was een succes. Begrijp me niet verkeerd, het behoort wat mij betreft tot een van de meest innovatieve smartphones van het afgelopen jaar. Niet zozeer op de manier op hoe hij vormgegeven was en werkte (we hebben het immers al een paar jaar gezien), maar puur vanwege het prijsverschil met de voorgaande editie. Op moment van schrijven is het zelfs mogelijk om het toestel voor een verlaagde prijs van €969 op de kop te tikken. Maar dat wil niet zeggen dat hij toegankelijk geworden is. Een kleine €1000 is voor een telefoon, ook al zegt de markt soms iets anders, nog steeds heel veel geld.

OPPO lijkt daar verandering in te willen brengen. Niet in het feit dat €1000 veel geld is voor de meeste, maar in de toegankelijkheid van de opvouwbare smartphone. Hoe goedkoop deze smartphone gaat worden is niet bekend, maar bronnen dicht bij het bedrijf melden dat hij er wel degelijk aan zit te komen. Dat wordt duidelijk door middel van een samenwerking tussen Mukul Sharma en 91Mobiles.

Samsung Galaxy Z Flip 3
Ook staand te gebruiken (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Volgens die bronnen is de klaptelefoon volledig gericht op prijskwaliteit en zal het de strijd met de vlaggenschepen aan moeten gaan. Klinkt een beetje alsof OPPO de oude OnePlus-manier onder het stof vandaan tovert. Iets waar we niets anders dan enthousiast over kunnen zijn.

De imposante Find N

Het is overigens niet de eerste keer dat OPPO zich aan een opvouwbare smartphone waagt. In tegendeel zelfs. Het Chinese bedrijf, dat opereert onder de vlag van BBK Electronics, bracht eind vorig jaar de Find N uit. Ondanks dat hij alleen in China te verkrijgen is maakte hij, door de specificaties en eerste indrukken van recensenten, wereldwijd indruk. Het bedrijf combineerde de kennis die er al was de voordelen die het zelf kon bieden. Een topcombinatie.

OPPO’s eerste opvouwbare smartphone is verdomd indrukwekkend

De kans dat de opklapbare Samsung Galax Z Flip 3-concurrent een succes zal worden is dus vrij groot. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in. Maar goed, ik ben dan over het algemeen wel erg enthousiast over de opvouwbare smartphone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!